2008-10-13
今日我同2个朋友到六角食Lunch. 我哋一个钟前己打电话order三个set lunch. 我哋order咗特选寿司定食 ($220), 自选健康乌冬定食 ($88) and daily special 杂锦刺身配碎吞拿鱼腩饭定食 ($180). 寿司定食和吞拿鱼腩饭about $200 一份,而六角又要求我哋预早order,所以我哋对佢都几有期望,结果食到一肚气。先讲服务: order 乌冬定食的朋友最先有得食,其余2个set要等到我个friend食完个乌冬先嚟,其间催过N次,待应呀姐D态度好晦气。食物质量: 我个吞拿鱼腩饭定食细到吓死人。吞拿鱼腩连饭只是比一个HaagenDaz雪糕球大少少,另加一碟鱼生,包括2件salmon,1件甜虾,2件池鱼同2 "粒" 带子,每款都系细细件。成个set最好食系salmon,其他都只是一般。朋友的特选寿司定食最贵的只是吞拿鱼腩(剁碎)sushi,同海胆sushi,连一件似样的Toro sushi 都冇,最cheap系有件加州卷,成$200一位,食儿童餐同普通sushi,真系火都嚟埋。我哋同待应呀姐反映set lunch 份量太少时,呀姐话个se
我哋同待应呀姐反映set lunch 份量太少时,呀姐话个set包多一碗白饭,我真系无言以对。$200一个set要用白饭 "质饱" 个肚,同佢讨论都嘥气。