2021-06-17
夜晚同屋企人去睇戏,睇戏前先医饱个肚,为咗免费泊车早系海港城食埋。耐无饮茶一于就食呢间点心,等咗十几分钟终于有位。劲肚饿叫咗小菜同埋点心、炒饭。佢哋嘅排骨好好味,唔会有雪藏味!最后叫咗两笼排骨!黑松露小笼包,因为本人唔钟意食黑松露,屋企人食完话一啲黑松露味都冇,我就试下,点知真系一啲黑松露味都冇!人生第一次食到虾饺入边有水仲要都几多!我特登饮一啖试吓,系无味既水!我怀疑系啲虾未融雪就拎去包,然后蒸完就咁多水呢三样都系唔错可以一试。呢个炒饭唔系好够味左边𠮶碟芥兰淡而无味,右边𠮶条蒸鱼又几清甜,我哋就将左边嘅素菜点右边嘅酱油黎食值得一赞嘅系啲鱼都几滑。呢个什么龙虾汤虾饺完全名不符实,个汤系蕃茄味而唔系鲜味!最后,你饮茶真系唔应该饮其他饮品,好普通嘅台式饮品都可以唔好饮。
耐无饮茶一于就食呢间点心,等咗十几分钟终于有位。劲肚饿叫咗小菜同埋点心、炒饭。 佢哋嘅排骨好好味,唔会有雪藏味!最后叫咗两笼排骨! 黑松露小笼包,因为本人唔钟意食黑松露,屋企人食完话一啲黑松露味都冇,我就试下,点知真系一啲黑松露味都冇! 人生第一次食到虾饺入边有水仲要都几多!我特登饮一啖试吓,系无味既水!我怀疑系啲虾未融雪就拎去包,然后蒸完就咁多水 呢三样都系唔错可以一试。 呢个炒饭唔系好够味 左边𠮶碟芥兰淡而无味,右边𠮶条蒸鱼又几清甜,我哋就将左边嘅素菜点右边嘅酱油黎食值得一赞嘅系啲鱼都几滑。 呢个什么龙虾汤虾饺完全名不符实,个汤系蕃茄味而唔系鲜味! 最后,你饮茶真系唔应该饮其他饮品,好普通嘅台式饮品都可以唔好饮。