本身book咗8点钟食饭,见早咗到就睇吓可唔可以早啲入座,点知职员都系叫我哋准时先可以安排入座,咁早到未有位坐呢样我地都可以理解。但我地行到够钟落返去间舖头都要等成廿分钟先有位,仲要唔问都唔安排。好啦,之后打开menu睇,发现原来同几年前嘅完全唔同晒,掀咗几次都完全拣唔到食咩。最无言系佢个餐牌有分普通价同埋会员价,但佢个会员价系完全唔make sense,一碟普通嘅意大利粉都要成四百几五百几蚊,而佢个会员价个价钱就比较合理,不过就要人哋加成$1500做佢哋会员先有得享用个会员价⋯实在拣唔到叫咩嘢食,所以最后叫咗个鸡扒松露意大利饭,心谂应该冇死啦,然后份野嚟到真系呆左,个卖相同张相完全唔同,最离谱系我阿妈叫咗西兰花鸡肉长通粉,但卖相劲似茶餐厅碟头饭咁⋯话晒都系西餐厅点解会咁⋯好讲返𠮶鸡扒松露意大利饭,个份量虽然系好大,有两份大块鸡扒,但个饭得一执仔,仲要系𠮶饭同鸡都超级超级咸,𠮶鸡仲要完全冇肉味,识落个口感似食紧鸡肉肠咁,食落系好爽口,唔似系肉𠮶种质感,怀疑唔知系咪用合成肉整出嚟,然后我问屋企人佢哋叫𠮶啲嘢食味道如何,佢哋都话好难食好咸!因为实在太难食,我哋连影相嘅心情都冇。净系影咗小童

因为实在太难食,我哋连影相嘅心情都冇。净系影咗小童嘅汉堡餐,呢个餐都要成$100。但真心,以个包嚟讲,M记都靓仔过佢⋯完全唔知佢值嘅价钱喺边😵

最后埋单,职员系咁说服我哋用$1500买会员,话可以平一半。你系好食就话啫,但问题系你间店啲嘢真系好难食,要人点样去买?

然后佢自己间店系有个普通会员可以免费申请,咁就可以全单八折,但同职员讲嘅时候,佢竟然唔知道,仲话冇呢样嘢,系咁叫我哋用$1500买就有折扣优惠。最后比返间店个app佢睇,佢先死死气俾返个八折我哋⋯

冇谂过冇去几年,Ruby Tuesday 嘅质素下降咗咁多,好挂住以前佢𠮶个沙律吧,𠮶阵真系好好食,而家冇沙律吧我都可以理解,但其他嘢食应该要加钱合理同埋好食先系!而呢餐应该系我食过2021年最难食嘅西餐,仲要每份嘢食都要二三百蚊,真系超级无敌失望啊🤯🥺