2023-06-09 1588 浏览
其实都忍左段时间,不过心有不甘,决定同大家分享吓。但如果大家纯粹想揾间 正常性价比,又唔怕被黑面,呢间嘢系ok嘅,佢厨房出菜都快。由落单起计,真系20分钟嚟齐哂。烧味粉同饭都可以,系浓味左少少,烚菜不过不失,点心类都系足料嘅——————以下系我当日经历——————见佢下午茶纸有个点心拼盘、正价纸又有另一个点心拼盘,内容除左虾饺烧卖一样,其他都唔同。就各写一个。收点心纸个阿姐都有笑容,点知呢个时候就有个四眼 高级(反正系恤衫西装,下称眼镜仔)企喺佢后面 伸长只手 黑住面又唔讲嘢,望左我一阵又望吓个阿姐。气氛有啲尴尬,原来佢想攞我叠纸同叫阿姐去另一张枱加水…😓😓😓过左阵,眼镜仔比番张电脑单我哋,我见得一个拼盘 就问佢啦,佢就大声话「咪落咗啰!」就走左去,但系我画单系各一,我就想问清楚佢,点知叫极都无人…揾另一个黑衫问 佢哋一句弹埋嚟就问系咪加多个,total两个拼盘。我又衰,心急 答左系。愈谂愈唔对路,就叫黑衫帮我double check 系咪 2款拼盘各一,final answer 梗系唔系啦,原来佢间嘢从头到尾得一个点心拼盘,一切以正价点心𠮶张纸 啲 细字内容为准。 Mmmm… oka
其实都忍左段时间,不过心有不甘,决定同大家分享吓。

——————以下系我当日经历——————

Mmmm… okay, 我mistake, 但系… 我比𠮶叠点心纸圈低哂我要叫十样嘢 你落得9样嘢,系咪都应该埋嚟讲番声 落少个系因为 2个拼盘系一样?😟😟

之后2笼拼盘嚟到,传菜阿姐就话帮我问吓 可唔可以取消,个传菜阿姐走去问四眼仔,我哋相距有4张枱,我听到佢讲「佢话加嫁嘛!取咩消啊!」即刻嬲咗,谂住嚟齐哂啲嘢 先进一步行动,好奇妙地,跟住个四眼仔冇再出现过喺我视线范围内,直到我去埋单 佢先再出嚟。

有啲小插曲嘅,就系佢个灌汤饺条蟹柳个包装重喺度 (见图)😂😂其实全场啲人都冇乜嘢,系𠮶个四眼仔好似全世界得罪佢咁,赶客到爆灯🙄🙄🙄
2023-05-27