2023-04-14
今早一行4人嚟食早餐,安排坐卡位,同行友人都曾经帮衬过,对呢间餐厅意见两极化,一个话服务无咩问题唔太差,一个就曾经问收银顺便唱散纸而遭到不礼貌对待。但我听到两位意见之前,已经领教到楼面侍应嘅不礼貌对待😒话说我哋4个人坐卡位,而我郁咗个大背囊🎒所以问其中一个女侍应可唔可以比张凳我放背囊,我讲咗两次但呢个中年女侍应唔知系唔想理定抑或理解唔到,好唔耐烦咁叫咗另一个较年轻嘅女侍应「招呼」我。我再重复一次我嘅诉求,第二个女侍应又系串串共咁话走廊窄,加上有手推车出入,唔可以摆凳喺度放袋。佢咁讲,我仲可以点吖?!🤷🏻♀️为咗比各位了解条走廊有几咁窄,所以我影低咗。如图所示,目测条走廊阔度连唧车、卡板都过到,但竟然摆张凳喺度会影响手推车出入,我真系长知识🤔茶记嚟讲,呢间都系我食过楼面侍应态度最恶劣嘅一间,装修几好、食物几好、价钱几平都无用!呢个价钱同食物质素大把选择!无谓食个茶餐都要贴钱买难受!