2009-07-26 95 浏览
好后悔冇上黎openrice睇过d comments先book, 原本一个开心既聚会, 点知贴钱买难受!我地一行连小朋友53个人, 小朋友要先俾佢地睇过先决定收唔收钱, 一个4岁一个2岁冇收, 5岁都要收足成人价$148。6点book到9点, 总共俾左$7000几蚊生意佢, 估唔到要受气呢间野真系好差好差, 好想俾十个恶珍佢..............1. 服务不敢恭维, 差到爆果个短发女人, 疑似负责人, 全程黑口黑面唔在讲, 每次有新黎到的朋友, 都要重复由头到尾数一次人数, 烧紧野食都要我地入番晒冷气房内唔俾出入, 又唔讲唔该同唔好意思咁就拦住出入口, 一个钟头数足8次, 我地数佢又话唔信我地! 佢自己唔认得d人又要再数, 自己又唔做d野去界介别我地! 如果佢真系做唔到咁多人, 控制唔到, 咁未唔好接咁大单生意啰!!!! 最后都系要我地自己剔名报数。2. 食物饮品食物总类少, d肉类颜色就有喇, 但系冇味啰, 唔觉有腌过, 所有野都系一个味, 又有乌蝇"嬲", 条鱼苦既, 冇清内脏!!!! 入面仲有d黑色既肠!!!! 叉烧好肥! 除左garlic bread我地烘得好食之外, 真

1. 服务不敢恭维, 差到爆
2. 食物饮品
冇清内脏!!!! 入面仲有d黑色既肠!!!! 叉烧好肥! 除左garlic bread我地烘得好食之外, 真系冇野食得落肚。
饮品有两个筒, 种类算okay. 除左极少量既支装可乐和忌廉之外, 全部都系大陆饮品, 除左果d唔知名又冇见过既果汁同啤酒, 就系康师傅冰红茶! 虽然有d超冻的水浸住, 不过d饮品完全唔冻啰!!!!
饮晒d支装饮品佢地又唔会添加, 揾到只手极冻, 插落去插到手袖都湿晒先揾到一支唔冻既支装可乐!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 最估唔到系连最基本既蒸馏水都冇供应。
3. 饿狗抢屎
佢话12个人先可以开一个炉, 个炉太细, 开炉都用左10分钟, 仲要等个火猛又等20分钟, 都要计时间。我地咁多人得个4个炉, 烧到明天今日先有得食, d炭都唔知系唔系有问题, 烧只鸡翼都要半个钟, 3个钟都唔知食左d咩落肚。
烧喇.........个炉因为超细, 只可以有两个人负责烧, 其他人只可以坐低呆等, 每次只能烧到几人份量既食物, 每次d食物拎埋黎我地都好似饿狗抢屎咁啰, 唔争都冇得食!!! 真系烧好耐先烧到一碟, 一件叉烧都要切开十二份, 听落去真系好笑喇.....
4. 绝!!!
其实我地book6点, 但有d朋友8点钟先到, 照收钱, 但系9点钟准时赶客走, 9点同你讲够钟, 即黑住面收晒所有食物饮料, 清哂枱面刀叉碗碟; 9点零5分就开晒d门
关灯
熄炉
咁样赶客好绝!! 话晒都俾左$7000几蚊生意你, 仲要俾钱用埋car park洗唔洗做到咁呀!!!!!!
最嬲既系, 岩岩到9点我朋友只系想拎多罐野饮, 果个黑口黑面短发女人企系饮品筒隔离睇住我朋友拎左一罐橙汁, 唔出声, 直到我朋友一开, 佢竟然发出一声"jeep", "掘"住佢讲"你地已经够钟架喇㖞!" , 我朋友听到火都黎埋, 放低同佢讲"咁俾番妳啰", 嬲到震!!! 其实佢明明就系睇住佢拎既, 如果真系唔可以再拎饮品, 咁佢可以系佢开之前同佢讲一声, 唔好等我朋友开左先黎"jeep jeep"声又窒人啰!
话晒我地都系客丫, 我知自助BBQ一向都冇services, 但系都唔驶咁样对我地啰!!!!
我地准备起身走之际, 佢挂住个黑面系度bom bom ban ban扫我前面枱面d野落垃圾袋, 我真系忍唔住讲左句: 点解d人做生意可以做到嬲左成村人咁?
她即时还以我一个凌厉的眼神, 及个更黑的面口!

佢块面黑足3个钟攰唔攰既呢? keep住巡视我地攰唔攰既呢? 做生意做到咁小气咁唔满意又有冇客会返转头既呢? 佢咁样做人唔辛苦既咩??????????
我地真系唔会再去啰!
终于明点解有人话多明星去, 我地都见到一个过气女星, 深信d明星就系因为果度冇人去, 够晒静, 明星们咪钟意去啰!!!!!!
俾番个建议睇完呢个comment都仲想去一试既朋友, 呢个地方只适合6-8人既小型聚会, 不过如果真系要去真系要认真考虑下。

2009-07-25
  • 冇呀!