2012-12-10 57 浏览
是甘的, 话说果日我去完个有米朋友屋企打晏昼边炉,饱到 , 又支力到 , 好想早 d 返屋企, 但点都要食饭既, 老虎肚饿就大件事喇 向沙田第一城等位绝对唔系件容易既事, 每间餐厅都大排长龙, 见倒哩间 pho 24 好似 ok 禾, 冇 mud 人等甘, 好啦, 就试下你先! 间餐厅系开放式设计, 令 d 强国人误以为系直入式 (唔需要等), 但餐厅职员有礼貌又有系统, 就算系黎香港既旅客都一样要等位, 哩点令我知道哩间餐厅并无政治背景, 就算强国人大大声高呼: "咋们来是消费付钱的, 还要等吗!? ", 餐厅职员都处变不惊, 仍然坚定而有礼貌甘讲: "要的", 值得一赞! 我地叫野食唔多, 只系叫左个咖哩香茅猪扒, 白饭, 甜品 咖哩香茅猪扒:咖哩好香, 味道浓郁 猪扒入味, 煎得香脆新鲜, 仲要唔硬又淋, not bad! 白饭普普通通, 都系甘我就想食个 creme brulee, 哩个甜品就离谱 D, 豆腐润甘洗, 仲细过我拳头,味道唔得, 得个甜字, 唔香又冇焦糖味, 仲要软赖赖, (老虎话似布甸狗果粒布甸 )阿文觉得错不在厨师, 而系个 menu 标错价又改错名姐甜
是甘的, 话说果日我去完个有米朋友屋企打晏昼边炉,

饱到
, 又支力到

向沙田第一城等位绝对唔系件容易既事, 每间餐厅都大排长龙,

so so

我地叫野食唔多, 只系叫左个咖哩香茅猪扒, 白饭, 甜品

咖哩香茅猪扒:
咖哩香茅猪扒 with 白饭
咖哩好香, 味道浓郁

白饭普普通通, 都系甘

布甸狗
味道唔得, 得个甜字, 唔香又冇焦糖味, 仲要软赖赖,
布甸狗 failed x2
(老虎话似布甸狗果粒布甸

阿文觉得错不在厨师, 而系个 menu 标错价又改错名姐

甜品不合格, 仲要收人廿几三十蚊, 唔怪得甘多喊面啦...

不过, 我觉得冇需要喊既, 甘样未免太极端喇, 其实要赞既真系 D 服务, 加水加茶快手, 落单点菜都好迅速,

作为一个客观既食家, 我觉得不妨一试, hence, OK.
2012-11-24
庆祝纪念