餐厅: 品穀
资讯:

2019-08-29 643 浏览
一向十分欣赏整得好靓既生日蛋糕。上网见到呢间有好多好靓既蛋糕,仲有唔少好评,但价钱颇贵,反覆研究好几日,思前想后决定试试佢点解咁贵!日本柚子蛋糕$580切开蛋糕散发出阵阵柚子味,入面有柚子慕丝,柚子蛋糕,杏仁脆饼。食落柚子味好浓,但略嫌蛋糕外的朱古力太甜,盖过了柚子味,令蛋糕食落唔够清新。饼底比较厚,系杏仁脆饼,有咬感又结实,系整得唔错既饼底。总括而言,系卖相高分,食落普通,无咩特别。食完再睇返website, 发现减价了,竟然有$380 1磅,我买的时候只有一个选择,虽说我买的是1.5磅但如果有选择我会选1磅的呢🤔蛋糕附送的切饼刀是stainless steel,挺漂亮的。

日本柚子蛋糕$580