2022-02-03
赤口加上疫情,大家呢日更加唔拜年。点解赤口会嗌交?因为无所事事啰,冇嘢做先撩交嗌。所以唔好俾把口太得闲,赤口一定要擘大口,出去食好西先上次去元朗食过呢间cafe平靓正,今次带大胃之母去食佢地个汉堡包好抵,大大个都只系$60连薯条鸡扒超厚,腌得惹味,蔬菜比例啱啱好可惜冇晒竹炭面包,转咗做麦包,脆身更胜竹炭黑松露意粉嘅主角唔系黑松露,而系大啡菇,好大嘅一块菇,切开几块都觉得几巨吓小食拼盘都有几多款式嘅小食,有薯丝虾、网纸春卷、忌廉蟹肉署饼、薯角、香芋鱼饼同芝士年糕。大胃之母觉得芝士年糕好软身好有惊喜,而大胃就觉得薯丝虾最特别掹出嚟其实好长,咬落啖啖都有虾肉上次饮过香蕉抹茶觉得好惊艳,今次仍然钟情于香蕉,试吓香蕉mocha,香蕉都唔会突兀,淡淡地同咖啡match大胃之母近排蒲太多cafe,饮咗太多咖啡,于是嗌杯Babyccino宁吓神,上面有啲棉花糖点缀吓好有诚意
上次去元朗食过呢间cafe平靓正,今次带大胃之母去食
佢地个汉堡包好抵,大大个都只系$60连薯条
鸡扒超厚,腌得惹味,蔬菜比例啱啱好
可惜冇晒竹炭面包,转咗做麦包,脆身更胜竹炭
掹出嚟其实好长,咬落啖啖都有虾肉