2017-01-16 962 浏览
赤柱呢个地方其实对好多人黎讲系一个好遥远的地方, 但而家开通左南港岛线可以在海洋公园站有一架小巴直达赤柱 , 比较快捷左一些 , 点解咁想去赤柱呢 , 咪就系为左赤柱必食推介之一"咖映西多士", 这间舖头叫"泗益", 不过它们的招牌已经受尽风吹雨打而破烂同甩晒色连个名都未必睇得清楚 , 但你地一定会看得见, 因为无论咩时间都会有长长的人龙 , 他们位于赤柱图书馆对面 , 铁皮档里面第一档就系喇, 同埋提提大家它们的营业时间虽然写是至四点钟 , 但好多时它们的东西卖得差不多两点左右便会截龙唔做架喇, 所以建议大家为免白行一趟就早小小去 , 好等我介绍返主角先咖映西多士 --- 它是免糖浆西多喔 , 因为里面是有咖映已经有甜味 , 看见老板每件精心制作 , 真系见到佢好多步骤 , 真系不枉此行 , 真系超好味 , 食落不会油淋淋, 好干身, 好香口 , 里面的咖映甜度恰到好处还记得由当年十八蚊食到而家三十蚊 , 不过我都觉得值得
还记得由当年十八蚊食到而家三十蚊 , 不过我都觉得值得
2017-01-04
$30 (其他)
  • 咖映西多士