餐厅: 金記冰室 (赤柱廣場)
资讯:

2021-05-20 81 浏览
见咁好天一家人去赤柱玩,朝早经过见呢间餐厅一直都好多人排队,屋企人话想午餐嚟试下~我哋大概3点左右去食,排左大约15分钟就入座~餐厅系扫QR Code自助落单,店员好有礼貌教我哋点餐~咖喱牛腩饭系我钟意食嘅港式咖喱味道,唔算太辣,牛腩都好够林,好入味~送饭一流😋鲜茄焗猪扒饭猪扒好大块,茄汁唔会太酸,味道啱啱好!啲芝士仲有拉丝架~佢哋用咗炒饭底,配埋啲茄汁真心正!菜胆鸡叫左个例牌,份量都算多。鸡系鸡胸、鸡翼位置,鸡肉都够嫩滑~菜都好新鲜,唔会煮得太老!炸鸡髀公仔面餐厅都好细心,落单嘅时候可以拣公仔面要无咁淋,即炸嘅鸡髀热辣辣,因为系另上,保持到外皮脆卜卜,鸡肉仲好嫩滑!西多士超邪恶嘅美食😍佢哋用左粗粒花生酱,所以食落好有口感~除咗糖浆之外,另外仲有炼奶俾我哋拣!外面香酥脆,入面松软!味道一流👍🏻
见咁好天一家人去赤柱玩,
朝早经过见呢间餐厅一直都好多人排队,
屋企人话想午餐嚟试下~
我哋大概3点左右去食,
排左大约15分钟就入座~

餐厅系扫QR Code自助落单,店员好有礼貌教我哋点餐~

咖喱牛腩饭
系我钟意食嘅港式咖喱味道,唔算太辣,
牛腩都好够林,好入味~
送饭一流😋

鲜茄焗猪扒饭
猪扒好大块,茄汁唔会太酸,味道啱啱好!
啲芝士仲有拉丝架~佢哋用咗炒饭底,
配埋啲茄汁真心正!

菜胆鸡
叫左个例牌,份量都算多。
鸡系鸡胸、鸡翼位置,鸡肉都够嫩滑~
菜都好新鲜,唔会煮得太老!

炸鸡髀公仔面

西多士
超邪恶嘅美食😍
佢哋用左粗粒花生酱,所以食落好有口感~
除咗糖浆之外,另外仲有炼奶俾我哋拣!
外面香酥脆,入面松软!味道一流👍🏻