2022-12-14
呢间餐厅我bookmark 咗一段时间,终于都有机会入赤柱食🥹见佢啲菜式几特别,又系食日本野,仲要每样价钱都系$100-200左右,其实都唔算贵。餐厅环境唔错,仲有户外位可以拣。和风鳗鱼梳乎厘饭$148净系𠮶外观已经一流😎梳乎厘好蓬松,撩开入边系鳗鱼同埋饭,隔离附有支汤汁,倒埋落𠮶饭入面,食落去有啲似茶泡饭咁样,味道唔算好浓烈,加埋啲蛋食落好顺口,完全唔会有负担感😋明太子白饭鱼薄饼$128又系未见过嘅配搭嚟,上面除咗明太子同白饭鱼仲有一啲菇类,啲配料毫无违和感,不过白饭鱼就无咩味,呢款pizza底比较薄,最好一上就即刻食,如果唔系好快就冻哂啦。葱吞拿鱼牛油果他他$108吞拿鱼蓉上面有牛油果酱同鱼子花椒油,旁边有啲黑醋,配埋紫菜一齐食,口味好丰富但系又几清新㖞。不过嗌之前完全唔知牛油果酱入面有wasabi🥶咁啱朋友唔食wasabi,净系食咗啲吞拿鱼,不过佢话都好好食🤤自家制免治鸡肉丸$68鸡肉丸入面有啲鸡软骨,食落口感唔错,有款日式酱油加蛋黄可以点,咸咸甜甜咁。@eating_everydayday
和风鳗鱼梳乎厘饭$148
明太子白饭鱼薄饼$128