2017-11-20
与旧同事既约会不定期举行, 总爱回味旧事, 选择一间唔会限你1.5钟头交枱既地方系首要条件! 呢间酒店既露台餐厅自助餐并非第一次食, 晚餐时段由六点至十点, 时间足够有余, 可以一边吹水, 一边享受美食!人大了, 对于自助餐既食物要求系重质不重量, 呢度既食物选择, 如以外间相比, 多多少少会令人失望食物区系餐厅既入口位置, 方便两边客人拎食物, 通常一开始冻海鲜盘系最受欢迎(回本都靠佢), 呢度既冻海鲜盘类包括有:长脚蟹, 翡翠螺, 蚧蚶, 虾及带子; 当然唔少得刺身类, 大路如三文鱼, 吞拿鱼, 赤贝, 鲷鱼, 甜虾都有, 仲有精致寿司, 款式又算多㖞, 一口一件唔怕好快饱!本应对冻海鲜有D期望, 但长脚蟹肉偏削, 肉质唔鲜甜; 虾食落口感系得爽口感觉, 一D虾味都无, 失望.....................唯有呢款煮鲍鱼安慰一下心灵, 口感弹牙, 食到酱汁味道, 食半打无难度!冻肉区有各式冻切肉, 烟三文鱼及烟熏火腿, 配以洋葱圈或酸青瓜一齐食都几好味沙律区有预制或自由配搭, 备有多款酱汁以供选择, 呢度有款名为Peninsula Dressing, 当然要试啦!热盘选
热盘选择以西式为主, 有烧牛肉及羊肉作招徕, 仲有约瑟布甸作配菜, 唔系好多地方食到, 羊我就麻麻地, 试左佢既烧牛肉, 肉嫩多汁, 不禁追加!
食到咁上下, 见佢有生果区, 几款不同新鲜生果, 当然要食返D平衡一下啦, 佢既士多啤梨又甜又大粒, 睇我拎唔少就知好野啦
酒店出品既甜品又点可以错过, 呢度种类都算唔少, 令人目不暇给
佢既蛋糕切得细细件, 唔怕一件已KO你, 估唔到佢既葡挞仔又做得几出色, 唔太甜但外脆内软滑
呢客梳芙厘系每人送一客, 即叫即制, 淋上酸味酱汁, 唔腻仲可以有位置食埋佢
包一位咖啡/茶, 仲有精美蝴蝶酥伴食
呢度环境优雅, 灯光柔和, 即使全场爆满亦唔会有争食/嘈吵场面, 唯侍应收碟反应略为慢左D, 试过几次食完出去拎食物返黎, 只碟仲未收, 呢点要多加注意, 话晒五星级酒店, 当然期望有五星级服务水准啦!