2018-04-13 6851 浏览
骏业街日升中心,算系观塘工业区出名既食店集中地,中午食饭时间经过一定会见到2条人龙,唔知有餐厅真系以为开左城市电脑售票,其实香港打工仔系唔系有咁长Lunch Hour 排队架2间系正入口既就不需介绍啦,反而要推介一下行入少少既LM Cafe。行入只系一两个舖位,大大个招牌,中心入口已经见到以一间Cafe黎讲,LM Cafe食物选择同质素比一般既好一班又唔似D工业区餐厅咁,D枱枱櫈櫈有咁逼整咁逼,务求Peak Hour尽赚装修都别出心裁,D灯好靓《焗咖哩猪扒饭》其实本身想叫猪颈肉,不过卖晒,猪扒都照杀啦咖哩饭表面一大片芝士,焗饭就应该是这样子,咖哩香味扑鼻,食欲大增猪扒唔算太厚,不过好松软,沾满杰杰既咖哩汁同芝士,岩晒我口味《芝士焗西兰花》虽然系一个几普通既菜色,不过好多Cafe都会出现一个问题,就系汁太稀,汁根本挂唔到系菜身,不如我叫白烚啦不过今次就无出现呢个问题,每棵西兰花都比芝士包住,30蚊唔洗有咁大碟菜去Cafe饮品都系重要一环,我叫左一杯Green Tea Latte,奶味比绿茶味浓却唔会完掩盖晒绿茶既香味,入口顺滑行多几步同样享受到高质食物,个人就认为总比排长龙好

行入只系一两个舖位,大大个招牌,中心入口已经见到

装修都别出心裁,D灯好靓

《焗咖哩猪扒饭》
其实本身想叫猪颈肉,不过卖晒,猪扒都照杀啦

《芝士焗西兰花》

行多几步同样享受到高质食物,个人就认为总比排长龙好