2021-04-06
趁住复活节假期去staycation,顺便去试爱丽丝主题tea set,因为d相介绍真系好靓!去到餐厅楼下已经见到好大个布景,连楼梯前都好贴题咁布置成故事书,穿过有拱门ge楼梯终于入到餐厅,成个过程好似真系令你走入童话世界咁~入到去点左个2人tea set加小食拼盘,仲加多左个芭菲。Tea set跟餐有两杯饮品,拣左爱头丽丝同红心皇后,本身以为爱丽丝系热饮,点知原来系冻!饮落去有淡淡榛子味同少少酒味,好容易入口~红心皇后系蝶豆花水,感觉似花茶,惊喜不大。等左大约15分钟左右tea set就上桌,咸甜点比例大约系4:6,打卡黎讲全部都好精致冇得输,至于味道全部都唔差,个人觉得咸点比甜点出色少少。食完仲可以去隔离个布景打卡,其实成个餐厅范围都充满爱丽丝元素,甚至连餐具都有兔仔,茶杯,同时钟~总括嚟讲,586/2人 呢一个价钱可以值得一试,份量对女仔黎讲都算足够,男仕就可能要叫多少少野食。环境我会比满分,餐厅每张枱都相隔一定距离,感觉舒适唔会焗促,服务都好好~爱丽丝迷一定要去~