2020-07-19 480 浏览
间中会食下素,见到 #走肉蔬食研究所 有素车仔面,想试下。拣左番茄汤底配拉面,加3个𩠌$66:•〈🍅番茄汤+🍜拉面〉番茄汤几鲜味,平时番茄汤会带甜,佢嘅汤重食物原味,少啲调味;拣拉面有少少错左,因为拉面太吸水,而番茄汤偏浓,到最后面吸晒啲水,有少少似捞面🧐•🐽猪大肠🐽:弹牙,厚肉,大大件,有3-4片,系一层层嘅豆品卷起而成,有腌过嘅味道🦑水鱿🦑:细细片,都系3-4片,系爽口弹牙嘅质地,应该系蒟蒻,个因为蒟蒻要好耐先入味,今次佢个味系差少少🍢白萝卜🍢:偏淡,仲未过心,太实•〈小食〉🥗堂食系有小食吧,碗对上有个碟仔。左边系🥔薯仔沙律,带少少酸;右边系我最钟意食嘅🥒腌青瓜,酸酸辣辣,我食左两转;为咗减少大家浪费食物,个小食碟系偏细,食完唔够先再拎•味道:🧡🧡🧡🖤🖤整体黎讲系ok嘅,因为素车仔面嘅选择坊间唔够,你再做得精致啲就赢架啦!•#mymeatrunlaboratory #素食料理 #vegetarianfood #车仔面 #cartnoodleshk #laichikokfood #荔枝角美食 #d2place
车仔面

〈🍅番茄汤+🍜拉面〉

🍢白萝卜🍢:偏淡,仲未过心,太实

〈小食〉

味道:🧡🧡🧡🖤🖤