2024-07-23 264 浏览
最近我哋去咗一间咖啡店,试咗佢哋嘅「走进仙境下午茶盒」$328,呢个下午茶盒设计得非常精致,适合两人分享。迷你牛角包窝夫配莓果酱和椰子奶油卖相吸引,金黄酥脆,配上莓果酱同椰子奶油,莓果酱带有微酸甜味,椰子奶油则香滑绵密。两款scone 都好食,培根洋葱迷你松饼,口感松脆,味道浓郁。每一口都充满咗培根嘅香味同洋葱嘅甜味,咸香适中😋班兰椰子迷你松饼带有淡淡嘅椰香同班兰叶嘅清香,呢款松饼甜而不腻,味道独特。芝厂费南雪系一款传统法式甜品,质地松软,带有浓郁嘅芝麻香味。外层微脆,内里湿润,甜度适中。香橙伯爵茶费南雪,带有粒粒香橙干同伯爵茶香气。烟熏鲑鱼奶油起司烤三明治卖相精美,烤至金黄嘅面包外脆内软。牛肉奶油超司烤三明治用上咗嫩滑嘅牛肉片,配上浓郁嘅奶油超司,味道浓厚。蜂蜜什锦水果乳酪系一个清新嘅选择,水果嘅鲜甜配上蜂蜜同乳酪,味道非常清爽。配搭呢个下午茶盒,我哋拣咗热摩卡同茶款「Happy」。热摩卡嘅咖啡味道浓郁,配上巧克力嘅甜味,非常暖心。茶款「Happy」系一款果香茶,清新解腻。

迷你牛角包窝夫配莓果酱和椰子奶油

香橙伯爵茶费南雪,带有粒粒香橙干同伯爵茶香气。