2023-06-18
☆ 凡高厨房铜锣湾轩尼诗道451-457号胜华楼2楼B室✦ Chef's Dinner Selections• Appetizer ColdCold cut salad配左新鲜无花果同ham,好新鲜,无花果好香甜。• Appetizer Hot新鲜出炉热辣辣焗田螺,薯蓉好滑。• Soup劲浓郁嘅蘑菇汤,店员话用咗12种菇去整,浓得黎仲咬到蘑菇粒好好味。餐包会跟汤一齐上,暖粒粒好软熟。• Main Course有2款main courses,第1款系波士顿龙虾配法国香葱忌廉汁意大利饭,龙虾啖啖肉又有膏,意大利饭好入味,份量都多。第2款系原只法国桂花蜜香草烤BB野春鸡 配西藏红花海鲜意大利饭,春鸡皮好脆,无乜肥膏,同埋都算几多肉,唔错呀!• Dessert抹茶红豆蛋糕,唔会太甜,几好食。• Coffee or Tea叫左咖啡同冻柠茶,冻柠茶有少到冰加分,味道就正常发挥。• 红白酒+$38可以有红酒/白酒/特饮一杯,叫左红白酒各一杯,我个人觉得白酒比较好饮。好多年前黎食过野,想怀缅一下,餐厅布置有少少唔同左,不过食物质素就无变,都系咁好味(๑˃̵ᴗ˂̵)
☆ 凡高厨房
铜锣湾轩尼诗道451-457号胜华楼2楼B室
✦ Chef's Dinner Selections
• Appetizer Cold
• Appetizer Hot
新鲜出炉热辣辣焗田螺,薯蓉好滑。
• Soup
餐包会跟汤一齐上,暖粒粒好软熟。
• Main Course
• Dessert
抹茶红豆蛋糕,唔会太甜,几好食。
• Coffee or Tea
叫左咖啡同冻柠茶,冻柠茶有少到冰加分,味道就正常发挥。
• 红白酒