2019-03-12
作为一个牛魔王梗系唔会放过食牛牛嘅地方🤩坐底之后服务员好细心,根据牛肉嘅质感同味道作简单介绍,我地拣左吉列炸和牛扒同顶级板腱牛扒各一set,另外加一客和风紫菜薯条。吉列炸和牛扒将牛扒放上炉烤一烤,自己烤到适合嘅熟度,我就钟意五成熟,烤到咁上下闻到好香牛味,咬落去肉质嫩腍,和牛油香充斥住成个嘴。曾经炸过嘅外皮带有另外一种脆脆口感同油润香味,令整体味道更加丰富。再点上少少酸酸甜甜嘅烧汁,更加带出牛味。顶级板腱牛扒(每日限量供应)我地点五成熟,厨师烹调牛扒熟度岩岩好,切开望上去明显冇吉列牛咁多脂肪,口感方面比较厚实,但呢个部位嘅牛肉胜在牛味够浓,咬落够juicy,呢个牛点蒜盐同烧汁都好夹好好食。每个set都跟一碗饭,上面有芝麻、小鱼干丝同紫菜碎令到个饭鲜味培增,超级好食。沙律酸酸甜甜好开胃。芝麻汁豆腐亦令人感觉到冰凉清新。和风紫菜薯条平时食呢啲薯条都会担心唔够味,系呢度完全唔洗担心呢个问题,热辣辣嘅薯条之间有好多紫菜碎,捞得好均匀,唔洗点茄汁已经好好味。食饱饱感觉好满足,下次如果有朋友想食牛,一定会带佢过黎试试。🤤
吉列炸和牛扒
顶级板腱牛扒(每日限量供应)
和风紫菜薯条