2017-05-01 621 浏览
喺知道3rd space即将结业前就已经一早同朋友约左黎3rd space,其实想黎好耐了,不过因为隔涉左d,所以拖左咁耐。3点半去到见到大概10个人等位,地方细细,所以最后我地等左大概30分钟先入到去坐低。由于佢所有野都系即叫即整,所以临入座前会帮你落定单先。一向好钟意earl grey嘅味道,唔少得叫返份Signature Earl Grey Pancake啦 特登叫多份Omelette (冇另加任何配料) 黎中和下。野饮我拣左flat white (2 shots),朋友拣左mocha。Omelette唔会煎到好老,亦唔会好咸,好自然嘅味道。入面有点cheese,tomatoes,onion(?),非常美味 细食人都会好有冲动想食哂成份 Menu好似有得拣condensed milk或honey,但店员冇问我地preference。不过anyway佢地配左condensed milk俾我,相信应该系最好嘅配搭 好吸引眼球嘅一份Pancake!食落偏向蛋糕嘅fluffy口感,本人好钟意。见到好多人话口感太厚实,我食落又唔觉得噃 可能店主同chef已经再调整过材料,做返松软d迎

Omelette

细食人都会好有冲动想食哂成份

Earl Grey Pancake

可能店主同chef已经再调整过材料,做返松软d迎合大部分人口味。微暖嘅pancake带点炼奶,再搽一层雪糕,再混合埋d nuts、香蕉、蓝莓、士多啤梨一齐食,味道好夹好好味啊

Flat white

呢杯flat white好浓,有2 shots espresso。唔会酸唔会苦亦唔会涩,几钟意
奶香或者可以加重一点会更好。

价钱其实略贵,不过喺呢区食野都预左
的确系一个假日悠闲好去处
可惜不获续约… 希望3rd space快d揾返个好位东山再起
2017-04-30
  • Cheese omelette with tomatoes
  • Earl grey pancake