2015-03-11 1584 浏览
误打误撞同朋友试左呢间三木放题。First impressive好似几唔错。食第一轮,唔洗等已经可以入坐。一开波紧系主打刺身,一间放题好唔好食,好取决于刺身既质素。刺身差不多全部点齐,三文鱼, 油甘鱼, 希灵鱼籽, 帆立贝, 极大甜虾, 螺片,北寄贝和鲍片等,刺身整体卖相吸引,有光泽,够新鲜。会推介帆立贝同极大甜虾,帆立贝好大粒,够清甜。极大甜虾好大只,鲜甜爽口。相反,三文鱼、油甘鱼、螺片个d只系一般货色,三文鱼、油甘鱼稍为薄切左,唔够肥美。鲍片同出面买到个d分别不大。到烧物,牛舌、海虾、秋刀鱼都不错。个人几中意个牛舌,不过朋友就觉得太咸了。海虾大只爽脆,秋刀鱼鲜甜入味。其他烧物不至于上品,算中规中矩,过得去。不过,败不之作真佢地炸物。。。粉浆甚厚,兼且太油。炸虾、蟹钳咬开好多面粉,茄子可能厚切左,未熟,硬左少少。不过,令我们最无奈既系,食到中途好似已经想赶我地走,差唔多提前4,5个字已经同我地讲lastorder,听到真都系呆左。急急脚叫多round啦,点知又missorder,吹佢时已经差不多够钟,急急脚食完卖单。讲真,呢个价位会揾其他选择,起码唔洗食得咁急。

2015-03-09