秋高气爽,春光明媚,虽然季节形容不符,但今天的确就是这种感觉。当然要趁著好天气结伴郊游,由慈云山-->沙田围。到达终点走到觅食分岔路,右是领汇商场,左是熟食中心,平日都帮衬唔少大集团啦,有得拣当然拣小店吧。丛林不割下,如何建造繁华?这个年头的餐厅都装修得美轮美奂又富有特色,又工业风又伪怀旧...etc啦,食物又要想尽办法博人影相上载,租金贵地方小搞到间格密麻,脚都伸唔直。出去食餐饭但求有位摆袋伸下脚已经好满足,小小野都扯咁远,因为好耐未试过出去食饭可以伸直只脚,哈哈。点了一份炸鸡髀薯条同柠檬茶share。薯条好淋,唔热又唔脆,应该炸起放左一段时间;炸髀,当然都系冻晒,可幸层皮仲系脆,味道不过不失,柠茶既茶太浓。真系唔太好食,不过行完山可以舒舒服服咁坐下已经唔错啦
2017-04-03