2023-01-13
30/12/2022食完,今日先有空写下劣评趁学校假期,同姪女入去愉景湾行下影下相一路都影得好开心,点知。。。。。。食饭时就中伏,只怪自己无睇食评就入去。坐低睇咗轮餐牌,心知不妙,因为啲相既卖相话比你知呢间唔系越南餐厅。稳阵啲,叫个香茅猪扒饭,外藉侍应话无猪扒。转手撕鸡汤河,sorry, 无手撕鸡。。转海鲜海蚬紫菜汤河(见佢menu写住from local market daily), 点知无蚬。。。。外藉侍应建议帮我转哂做虾,咁佢都好好礼貌嘅,就要虾啦。结果。。。。正如其他食评咁讲汤底无味雪藏无壳虾无味整碗粉就好似滚水加河粉加白烚雪藏虾加一堆香草😭😨 也不见紫菜踪影。姪女叫咗香煎鸡扒捞檬上枱既鸡扒系上咗粉浆炸既,绝对唔系煎,而且系冻既。最差系𠮶个越南菜灵魂“碌冧” nuoc cham,味道不知所谓,根本只系鱼露,得个咸味,完全无调过味。因为没有做好碌冧,所以另一个小食,炸软壳蟹米纸卷也大打折扣,令人好失望。睇餐牌,店主标榜新鲜食材,给客人一个“不同”的越南菜用餐经验。唉!算吧啦,整餐饭最出色的就是两杯柚子梳打,专心做好一间酒吧算啦!
趁学校假期,同姪女入去愉景湾行下影下相
一路都影得好开心,点知。。。。。。
食饭时就中伏,只怪自己无睇食评就入去。
稳阵啲,叫个香茅猪扒饭,外藉侍应话无猪扒。
转手撕鸡汤河,sorry, 无手撕鸡。。
外藉侍应建议帮我转哂做虾,咁佢都好好礼貌嘅,就要虾啦。
结果。。。。正如其他食评咁讲
汤底无味
雪藏无壳虾无味
姪女叫咗香煎鸡扒捞檬
上枱既鸡扒系上咗粉浆炸既,绝对唔系煎,而且系冻既。