2017-12-17 97 浏览
上星期同同事见完客,见完已经夜晚八点,正值晚饭时段,朋友介绍呢间由国内引入餐厅,主打龙虾,见同事见客见得咁顺利, 所以我都谂住请佢食返餐,结果就跟佢意思过嚟。黎到餐厅可能已经九点过咗晚饭时段所以人流并不多,餐厅环境非常舒适,座位同枱面都非常宽敞。由于已经系非常肚饿嘅关系,所以我哋听从店员推介,嗌左一道龙虾同酸菜鱼。嘢食好快就上枱,龙虾份量比餐牌图片仲要多,而酸菜鱼份量同样唔细。龙虾菜式有浓烈嘅嘅蒜香味,酱汁非常惹味,从来未系其他香港餐厅食过,结果我同同事分别食咗三碗白饭,酱汁真系非常适合用嚟捞饭另外龙虾亦都非常新鲜,我哋落单嘅时候系拣咗澳洲小龙虾,咪试其他产地,但系澳洲小龙虾肉质真系非常弹牙,结果我同同事极速清晒而酸菜鱼亦都做得非常出色,酸味同辣味都非常突出,咸酸菜相信系用上品,因为食落并唔会过咸仲有淡淡的菜味。结果两个男人食咗一个钟头都冇就已经清晒两碟份量唔细嘅菜式,绝对会再嚟!