2023-05-30
去开yoho 见到呢间餐厅 环境几chill ,又有d style 既cafe 就入去食。环境都唔会好似普通餐厅咁嘈 ,好适合同朋友黎倾下计叹下,有落地玻璃 ,光线都几舒服。店员服务都好好 ,留意到我简唔到食咩好都会黎问下 ,推介下。佢地既水系落左备长碳, 都真系好少餐厅有。今次就叫左2个brunch board呢款就会系一个主食加4款食物再包一杯野饮 真系几抵食开头以为 4款食物都会偏向少量送到黎个餐既份量都几意外朋友就叫左Furikake Mentaiko份量绝对唔系少 明太子味唔会好浓 ,淡淡地。另外点左4款食物和牛面颊呢个好重牛味,肉质嫩滑,好软冧,呢个部位系出面餐厅都好少食到,一定要试下木鱼蟹膏炒蛋估唔到佢份量系大到成碗饭咁多开头都以为系细细地。木鱼既量唔少食落好香木鱼味,食落入面有d蟹膏味 ,唔会太浓太腻希腊沙律希腊沙律配合左芝士,藜麦,蔬菜,呢个系健康减肥之选橘子水波蛋呢个又系份量唔少竟然有2个,食落去流心仲有d橙味 几特别。另外5款个份就简左另一d野食兰王蛋饭叉烧猪肋骨呢个猪肋骨 ,份量又系好多 肉质软冧 ,好香叉烧味 ,绝对抵食,份量大到都要同朋友share黑松露炒
佢地既水系落左备长碳, 都真系好少餐厅有。
今次就叫左2个brunch board
呢款就会系一个主食加4款食物再包一杯野饮 真系几抵食
开头以为 4款食物都会偏向少量
送到黎个餐既份量都几意外
朋友就叫左Furikake Mentaiko
份量绝对唔系少
明太子味唔会好浓 ,淡淡地。
另外点左4款食物
和牛面颊
木鱼蟹膏炒蛋
估唔到佢份量系大到成碗饭咁多
希腊沙律
希腊沙律配合左芝士,藜麦,蔬菜,呢个系健康减肥之选
橘子水波蛋
呢个又系份量唔少
竟然有2个,食落去流心仲有d橙味 几特别。
另外
5款个份就简左另一d野食
兰王蛋饭
叉烧猪肋骨
呢个猪肋骨 ,份量又系好多
黑松露炒蛋
黑松露好足料 ,唔会得少少吊味,
蛋都炒得好嫩。
希腊乳酪
上面既脆脆好香蜜糖味,乳酪好cream,好香滑。
杂菌沙律
佢配有昆布 ,食落好有新鲜感,食完会清新d冇咁腻。
另外仲有一个玉米饼
食落好健康既感觉,有少少似萝卜糕,但佢系健康版 ,入面捞左d藜麦,另外佢冇唛味所以配左个酱食 ,少少酸同辣。感觉真系好似萝卜糕。
野饮方面我同朋友饮品都系叫左mocha,因为佢外观好吸引。饮落好香朱古力味同咖啡味,唔会太甜
佢既餐具都好有特色
整体黎讲开头睇价钱以为好贵 但系完来份量同质素系咁高cp值,想同朋友倾下计食下野呢间都系好既选择 ,我同朋友都食左个几2个钟。