2024-09-28 2700 浏览
🦪呢间人气放题居酒屋,主打日本生蚝任食,佢哋嘅生蚝都系日本冈山县北木岛出产,系香港少见有供应高质生蚝任食嘅餐厅。🙆🏻‍♀️佢哋有两款任食级数选择,$438生蚝放题或$538特选生蚝放题,价钱贵少少嘅系包括埋任食串烧、小食、炸物,而平啲嘅就无得食串烧,其他食品项目都系一样咁丰富!============ヽ(○´∀`)ノ♪✰特选生蚝放题 $538/位(90分钟)❥时令海鲜汤❥喜多嬉时令怀石八品❥任食喜多嬉生蚝▫️可选原味/柚子啫哩/辣椒萝卜蓉/葱花/昆布渍/鸡尾酒汁❥任食焗蚝▫️可选清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬阴功 ❥任食时令串烧、炸物、小食 ❥牡蛎茶渍饭/手廷乌冬 ❥饮品任饮&甜品一份 🔸Sapporo生啤放题+$58🔸果酒/梅酒/烧酎/啤酒放题+$88============ヽ(○´∀`)ノ♪♡首先坐低佢会奉上海鲜汤,海鲜汤系用茶壶加火炉上,一路热住唔会放到冻咗,饮嘅时候先斟出嚟,几特别。汤料每日不同,今次虾同埋蚬,都会另上俾你食埋。♡怀石料理八品非常之靓,打卡一流🥰 我都影咗好耐😌 店员介绍要顺住个圈次序食:渍车厘茄、渍青瓜拌蟹肉、三文鱼&带子刺身、串烧鳗鱼、大跟煮鸡肉手打肠、明太子

============ヽ(○´∀`)ノ♪

✰特选生蚝放题 $538/位(90分钟)
❥时令海鲜汤
❥喜多嬉时令怀石八品
❥任食喜多嬉生蚝
▫️可选原味/柚子啫哩/辣椒萝卜蓉/葱花/昆布渍/鸡尾酒汁
❥任食焗蚝
▫️可选清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬阴功
❥任食时令串烧、炸物、小食
❥牡蛎茶渍饭/手廷乌冬
❥饮品任饮&甜品一份
🔸Sapporo生啤放题+$58
🔸果酒/梅酒/烧酎/啤酒放题+$88

============ヽ(○´∀`)ノ♪

♡怀石料理八品非常之靓,打卡一流🥰 我都影咗好耐😌 店员介绍要顺住个圈次序食:渍车厘茄、渍青瓜拌蟹肉、三文鱼&带子刺身、串烧鳗鱼、大跟煮鸡肉手打肠、明太子芝士焗薯蓉、牛油果吞拿鱼蓉他他,最后先食中间嘅蟹肉羊羹🥰

♡生蚝有六种口味选择,我最钟意系原味同埋柚子啫喱,生蚝好新鲜粒粒饱满,食落好creamy,加咗柚子啫喱嘅好清新,可以食多几粒🥰

♡焗蚝一样有六种口味,蒜味同辣蒜系我嘅至爱🥰 焗完都仲系好Creamy口感好好。

♡任食嘅牛肉他他系必食推介!加咗特制酱汁同Wasabi,牛肉好嫩滑,我前后食咗6、7片🤭

♡味醂鱼干同埋枝豆送酒一流🍻

♡主食每人有一碗牡蛎茶渍饭或者手廷乌冬,我比较钟意食茶渍饭,好多蚝一样好鲜味😋 同朋友食乌冬,佢就话乌冬都好滑~

♡唔饮酒嘅朋友可以饮花茶,我哋试咗两款冷泡花茶清清地都唔错。
  • 喜多嬉时令怀石八品
  • 喜多嬉怀石八品