2020-08-30
店舖走日式路线, 从门面到内部装修都好日式🇯🇵 全店主要以浅本色配上白色为主, 有两张tatami枱同埋两张咖啡细枱🪑 由于而家有限聚令既关系, 一次张枱只可以坐两个人, 而且只得4张枱, 所以轮候既时间系相当之长, 大家绝对要耐心等待😯 星期6大约14:30去到, 系门口既板度登记自己既名同埋电话, 大概17:40收到电话话到我地☎️ 不过中间miss左call, 最后18:30再到我地, 就系佢闩门前最后一轮既客人👍🏽 因为我地去到已经登记到第二张纸既尾升, 所以wall-in都绝对系会full嫁食物既选择唔多, 对比之下饮品既选择比较多, 不过去前大概做过下资料搜集, 已经知道要点咩, 所以唔洗多谂😂 本身想食埋佢地既多士, 但系隔一阵就要食晚餐, 所以最后净系叫左一杯饮品同一份甜品🤤 佢地既餐牌超用心, 系用手绘风去present 食物, 每一件食物都会有样俾你睇到, 而且造出黎既食物同系menu入面既一模一样😍 黄豆黑糖豆乳🍡($48) 呢杯饮品可以拣冻或者热, 店员话热既话黄豆味会出啲, 所以我地拣左热🔥 底层系暖豆乳本人, 面头就系用豆乳打既泡沫, 面头洒左啲黄豆粉, 再配
黄豆黑糖豆乳🍡($48)
呢杯饮品可以拣冻或者热, 店员话热既话黄豆味会出啲, 所以我地拣左热🔥 底层系暖豆乳本人, 面头就系用豆乳打既泡沫, 面头洒左啲黄豆粉, 再配埋一小串有三粒既超烟韧小丸子, 有得食又有得饮,真系多重享受😌 饮品饮落有淡淡既豆乳味, 带少少甜味, 暖暖地, 饮落好舒服, 完全系零负担
焦糖布丁🍮($38)
布丁好似系卡通片度先会见到咁, 成件事好梦幻, 布丁超级动L, 食落香滑带有淡淡既蛋香, 再配埋个cream同埋黑糖浆, 好似走进左卡通片既世界咁😍
大家如果想去既话可以试下佢开门前去到, 或者好似我咁, 去到写底名, 再去其他cafe坐下, 等到佢打电话俾你就可以去☎️ 大家系餐厅入面可以放心尽情打卡, 因为一次只会有8个客人系入面, 空间感十足, 而且其他人都系不停影相, 所以唔会觉得尴尬😂