2021-03-09 1051 浏览
之前睇过杜生介绍呢间pizza店,觉得个老板好搞笑好钟意佢,啲pizza望落都好正,就谂住点都要黎支持下。老板系义大利人,pizza有好多特色配搭,绝对系其他地方食唔到既味道!呢度既pizza 全部即叫即整,最出名既就系佢既蓝芝士苹果pizza。另外见到好多人食过T-Rex 同Jacomax 好似都好唔错。餐厅既位置好方便,上环站一出去转左行几步就到😊餐厅环境气氛都唔错,嗌完野食之后店员仲好好问我地要唔要试下佢地既house wine,系餐厅自己调既,免费比我地试下。红酒有少少果香味同埋肉桂既香味,饮落几顺口,嘢食未到之前饮下几唔错,食住pizza 饮都几夹,味道唔会太浓郁。1️⃣蓝芝士苹果薄饼($168)黎呢度就系为左试呢个pizza🍕本身个人对蓝芝士冇乜好感,因为之前系其他地方食过蓝芝士既嘢食觉得唔好食,但系呢个蓝芝士苹果pizza,见佢劲多好评,好多人多话好好食,所以我就决定比多次机会自己试下啦!  个pizza一黎到,已经闻到蓝芝士果种好有特色,臭臭地既味,我果时仲心谂,死la好似唔好食咁wor。点知一食落口,完全唔系果一回事!蓝芝士既味道淡淡地,配合埋面头一片片甜甜地既苹果,绝对
1️⃣蓝芝士苹果薄饼($168)
黎呢度就系为左试呢个pizza🍕本身个人对蓝芝士冇乜好感,因为之前系其他地方食过蓝芝士既嘢食觉得唔好食,但系呢个蓝芝士苹果pizza,见佢劲多好评,好多人多话好好食,所以我就决定比多次机会自己试下啦!  个pizza一黎到,已经闻到蓝芝士果种好有特色,臭臭地既味,我果时仲心谂,死la好似唔好食咁wor。点知一食落口,完全唔系果一回事!蓝芝士既味道淡淡地,配合埋面头一片片甜甜地既苹果,绝对系一个bonus😋本身谂紧苹果芝士pizza,又咸又甜咁一定劲奇怪,但系真系食落既时候又觉得意外地夹wor!苹果片烤过黎,微甜带焦香,同埋蓝芝士独特既香味夹埋一齐食好特别🤩食落冇平时食pizza 咁油腻咁heavy既感觉,感觉几清爽😙  而且呢度既pizza批底偏薄烟韧,唔会太粉感,个批边都唔会太厚👍

2⃣️蕃茄芝士焗肉丸($60)
面头既芝士极多,热辣辣攞到出黎食好正,芝士半溶,加埋酸酸甜甜既蕃茄汁,一啖食落系满满既满足感😍呢个一定要趁热食!