2024-08-10
Ganto gelato🍨 系一间本地gelato雪糕店。前身喺观塘工厂大厦里面,已经因为口味创新✨️价钱亲民💰所以人气爆棚。而我因为冇留意店舖时间表,所以都好几次摸门钉🥲宜家搬咗地舖🏘营业时间延长咗⏳️地理位置方便咗🗺仲有冷气可以比你慢慢享受🌬 体验感即刻高分咗💯佢地每个月都会定期换口味✨️上个月7月7️⃣就系「茶」做主题🍵。而今个月8月8️⃣就系「哪里有彩虹告诉我」🌈 以唔同水果做主题 。------------------------------🍑抹茶3号 浓度20%🍵抹茶浓度分为三款3️⃣有10%,15%,20% 🍵而今次我地试咗最浓𠮶个20度。抹茶味的确好出,食落去系带有回甘苦味🫢甜到比较少。建议食咗其他口味先食👐🏻因为抹茶味会喺个口里面停留一段时间,会食唔出其他口味🍨🍑日本焙茶🪵🍵焙茶系经200度以上🌡烘焙过后制成,所以除咗食落去带有回甘味之外,茶味亦都会更加香+浓厚✨️同样因为味道比较重,建议试咗其他口味先👐🏻🍑英式伯爵茶🫖同我哋平时食到比较重奶味🍼甜味伯爵茶雪糕唔一样👀佢伯爵茶同我系咖啡店饮到味道好相似,系大有少少泰式香料味道🙏🏻 我就麻麻🍑日本玄米茶 🍵🌱呢款好好食🥰比起抹茶同焙茶,食落
🍑抹茶3号 浓度20%🍵
🍑日本焙茶🪵🍵
🍑英式伯爵茶🫖
🍑日本玄米茶 🍵🌱
呢款好好食🥰比起抹茶同焙茶,食落去系会更加清新轻型🌱饮落去会带有少少玄米谷麦味道👍🏻👍🏻
🍑豆腐红糖 🍨
呢款都几好食✨️同我地市面食到豆腐雪糕分别唔系好大👀但系里面因为多咗红糖碎碎🍬所以食落去就好似食紧一碗豆腐花🥣豆腐味真系好浓好出✨️而红糖加埋一齐又好特别
🍑西西里开心果💚
作为开心果控一定要试下啦🍑 佢开心果味唔算特别出🫢反而坚果味会比较重,可以食到有开心果仁碎碎整体就不过不失啦👐🏻