2022-06-25
Happy Friday night 撞正好朋友生日,随机选了这间西班牙餐厅,OpenRice见到有set dinner ,可惜去到系无既,食客要注意哦⚠️因为之后一大段文字都是有弹无赞,唯有赞左先😂 场地布置就无乜特别,但算宽敞,星期五晚上的人流都好少,所以唔算太噪,倾计闲聊都几适合。场地正中对著个厨房,厨房的零乱同湿立立既地板映入眼帘👀☹️ 呢个格局有点感觉去左茶餐厅,但侍应好有礼貌甄勤,呢点值得赞赏!一到步酒鬼寿星就点了sangria 🍷🍹, red wine 既比例好少,饮得出加左soda😑 另syrup就多左D,感觉似饮汽水🥤多D😂 见到其他post有人推介冻汤🫕,即管试试,点知个🍅冻汤除左苦涩味,系无味既😑🤬 连蕃茄自带的鲜甜味都无,texture 完全系打烂左既蕃茄蓉😥 汤里来的带子好明显唔系刺身级,食到浸泡打粉味😑 但算煮得嫩口后上左个蛋饼🍳 系冻架🤣 我唔明点解会冻左,就算唔系岩岩煎起,照理都可以预热番先上台吧😑☹️ 而蛋饼中夹住既薯块太厚身,蛋浆本身又煎得太耐,成个蛋饼系好实好硬好干😐😐😐西班牙海鲜炖饭 😑😑😑 我谂可以系数一数二差😑😑😑 个饭底部唔够干 中间唔够湿润
西班牙海鲜炖饭 😑😑😑 我谂可以系数一数二差😑😑😑 个饭底部唔够干 中间唔够湿润 呢个炖饭基本系乜汤汁放入去焗, 海鲜完全系干晒水收缩晒🙄🙄🙄 个件🦑系无味又干又硬😨😰😱🥶
Suckling 🐷 猪件外皮够脆,焗既时间应该无问题,只是放太多盐调味,令猪肉太咸不特止,盐令到猪肉干燥,水份同脂肪都流走埋,食落口系干咸柴作总结🙄🙄🙄
我谂最好食应该系个薯条,外脆内软又有薯味 🍟
结果每人食左差不多500 元,完全唔掂的生日饭,连食野求其的寿星女都有弹无赞🤣 系咁催我出post 😂😂😂
请各路餐厅自重,OpenRice 食评系比大家评餐厅长短以作改进,唔系让人打膳稿作宣传😑☹️