2023-02-19 304 浏览
同屋企人食饱饭之后又未想返屋企,经过呢间糖水舖,见佢门面干净企理同埋都有几多人帮衬就于试下。由于第一次帮衬,都唔敢叫啲中式糖水,稳稳阵阵叫左个香蕉船跟三球雪糕 (朱古力雪糕,曲奇雪糕同绿茶雪糕)同一个绿茶心太软跟云尼拿雪糕,红豆蓉同几粒绿茶啫喱⋯⋯香蕉船送上枱嘅时候外表正正常常(好难唔正常吧😅), 点知𠮶三个雪糕竟然出奇地无雪糕味兼且起晒冰粒,相信系溶咗雪又再放返入雪柜 (无限♾️循环?)先会做到呢个效果!雪糕都可以差成咁,我对于个绿茶心太软都已经无咩期望,但求唔难食就算。 同香蕉船一样,外表睇落无咩问题,但𠮶几粒绿茶啫喱就一阵油益味而个心太软就唔热兼且有啲面粉味⋯⋯而个云尼拿雪糕呢?巧合地,同香蕉船上𠮶三个雪糕球一样,都系无味嘅🤣真心讲,呢二样嘢真心难食⋯⋯呢间嘢相信我唔会再帮衬啦!
真心讲,呢二样嘢真心难食⋯⋯呢间嘢相信我唔会再帮衬啦!
2023-02-18