2018-09-28
朋友推介我黎哩间试下,佢话平、靓、正!今日中午黎开旺角就黎食lunch。见到门口有设置排队既位置,心想入面一定有d咩特色野要排队入去咁劲。打开餐牌见到价钱咁抵我谂哩度出名够平,食个lunch $43有埋野饮,连锁快餐都做唔到,仲要喺旺角铺租咁贵既地方,难怪咁多食客支持。冻柠茶跟餐加$2 红豆冰加$9杯红豆冰椰奶香甜,红豆粒粒都好林,好好饮!芝士薯饼猪扒咖喱饭 $45金黄色既流心芝士好吸引,好大碟呀!猪扒好林,个咖喱系唔辣既,中间夹住块薯饼咁样加埋黎食几特别,原来系几夹既。芝士鳗鱼蟹籽蛋浆饭 $78见到几枱食客都食紧哩碟蛋浆饭,闻到劲香,到我地有得食时店员会帮我地捞好只蛋同芝士,咁平都有咁好服务,唔洗自己整,超好!个饭有好多芝士好香呀,啖饭有好丰富口感,因为有好多料,有鳗鱼、蟹籽、紫菜、蛋,哩碟蛋浆饭我认为系黎到必食既,真系正!原条鳗鱼瀑布厚多士 $68系原条长掌咁大既鳗鱼,今餐真系满足左我想食鳗鱼既欲望,未试过食咁多,好满足。个滑蛋系亮点之一,配埋面头烧汁超正。鳗鱼多士系第一次食到,好特别。个多士底可以再烘得脆d,但都ok。哩间餐厅已经入左encore list,下次黎开旺角必会回头。
冻柠茶跟餐加$2 红豆冰加$9
杯红豆冰椰奶香甜,红豆粒粒都好林,好好饮! 芝士薯饼猪扒咖喱饭 $45
金黄色既流心芝士好吸引,好大碟呀!猪扒好林,个咖喱系唔辣既,中间夹住块薯饼咁样加埋黎食几特别,原来系几夹既。 芝士鳗鱼蟹籽蛋浆饭 $78
见到几枱食客都食紧哩碟蛋浆饭,闻到劲香,到我地有得食时店员会帮我地捞好只蛋同芝士,咁平都有咁好服务,唔洗自己整,超好! 个饭有好多芝士好香呀,啖饭有好丰富口感,因为有好多料,有鳗鱼、蟹籽、紫菜、蛋,哩碟蛋浆饭我认为系黎到必食既,真系正! 原条鳗鱼瀑布厚多士 $68
系原条长掌咁大既鳗鱼,今餐真系满足左我想食鳗鱼既欲望,未试过食咁多,好满足。个滑蛋系亮点之一,配埋面头烧汁超正。鳗鱼多士系第一次食到,好特别。个多士底可以再烘得脆d,但都ok。 哩间餐厅已经入左encore list,下次黎开旺角必会回头。