2021-02-18 509 浏览
平时都成日黎祥发食午餐,因为佢个午餐真系超抵,份量多兼且种类多! 平时食开佢嘅鸡脾,其实都冇食过其他,今次就叫左个麻辣鸡翼、西多、沙爹牛米粉($45),同埋一个下午茶餐,有炸薯条、吉列鱼柳、煎薯饼。麻辣鸡翼、西多、沙爹牛米粉($45)麻辣鸡翼 第一次食佢个麻辣鸡翼,有三只,麻味唔算重,但系都有啲辣,啲鸡翼都几大只,鸡肉都滑。西多士今次好食,佢个西多士系半份嘅,但系好厚好香,中间夹住花生酱。 上次有个唔系咁好嘅经历,个西多士超硬,店员仲要话因为我唔系即刻食-_- ,但系明明西多一到我已经即刻食,不过上次佢都有换第二样畀我。沙爹牛肉米粉都ok,普通质素,牛肉偏淋,但都多牛肉。下午茶 薯条、煎薯饼、吉列鱼柳 ($39)第一次叫佢个下午茶餐,其实系冇咁抵,但系可以㨂3样小食,下午茶份量岩岩好。薯条 平时跟餐冇架,呢个系下午茶先有,系普通茶记薯条feel。煎薯饼外型唔讲以为系萝卜糕,佢唔似薯饼,平时薯饼入面多数都系一粒粒薯仔,但系呢个唔系咁。佢似煎薯蓉多啲,都几特别嘅。吉列鱼柳冇咩鱼味,而且比较淋,外皮系脆嘅。整体黎讲都唔错。
平时都成日黎祥发食午餐,因为佢个午餐真系超抵,

麻辣鸡翼、西多、沙爹牛米粉($45)
麻辣鸡翼

西多士
今次好食,佢个西多士系半份嘅,但系好厚好香
不过上次佢都有换第二样畀我。

沙爹牛肉米粉
沙爹牛肉米粉

都ok,普通质素,牛肉偏淋,但都多牛肉。

下午茶 薯条、煎薯饼、吉列鱼柳 ($39)

薯条
平时跟餐冇架,呢个系下午茶先有,系普通茶记薯条feel。

煎薯饼
佢似煎薯蓉多啲,都几特别嘅。

吉列鱼柳
冇咩鱼味,而且比较淋,外皮系脆嘅。
整体黎讲都唔错。
2021-02-08