之前听同事讲荃湾广场间「峰寿司鱼屋」几好食,呢日男朋友嚟接收工顺便一齐去试试佢~ 「峰寿司鱼屋」位于荃湾广场四楼,餐厅环境宽阔,设有吧台、卡座同一般座位。装修时尚有格调,坐得舒服! 食物方面选择都几多,寿司、鱼生、烤物、小食、饭面样样齐全!寿司嘅款式都几多,就算唔系咁钟意食生野嘅我系佢度都可以有好多选择,呢点值得一赞! 🧡龙之卷($38)吉列虾配鳗鱼,鳗鱼新鲜香软,吉列虾酥脆唔油,夹埋一齐真系好好食!鳗鱼控必点! 🧡费城卷($24)外面满满嘅飞鱼籽,中间系大大粒芝士同大大块三文鱼,芝士味好香但又唔会掩盖到三文鱼香,一啖食落超美味、好满足! 🧡铁板吞拿鱼扒($65)铁板吞拿鱼扒一上枱超咋咋声,香气扑鼻,味道惹味~吞拿鱼扒大块新鲜,不过有少少可惜嘅系个酱汁调味太重,完全掩盖咗吞拿鱼本身嘅味道! 🧡茶渍套餐($28)个饭都几得意,五颜绿色~可以根据自己口味加入洋葱、紫菜、木鱼丝同高汤,都几有趣! 🧡蒜香草煮蚬($38)满满嘅蒜香同牛油香,调味好美味,不过有少少美中不足嘅系啲蚬有少少沙。 整体来讲,性价比好高,价钱唔贵!寿司相比起熟食做得更出色,建议试多啲佢嘅寿司类或鱼生类~

龙之卷

🧡龙之卷($38)

🧡费城卷($24)

铁板吞拿鱼扒

🧡铁板吞拿鱼扒($65)

茶渍套餐

🧡茶渍套餐($28)

蒜香草煮蚬

🧡蒜香草煮蚬($38)

龙之卷
蒜香草煮蚬