2019-09-14 79 浏览
话说同朋友去开湾仔睇舞台剧,就系附近揾野食,去左呢间食烧味既餐厅。一坐低就有前菜食,凉拌青瓜,正😁我地叫左个二人套餐($208),份量超丰富🤩真系吓一跳😂.🐷🦆乳猪拼烧鹅 +$12 (4.5/5)想一次过试两款烧味,所以就加钱转双拼,乳猪啖啖肉,皮又脆,肉唔韧👍🏻至于烧鹅味道都好出色,鹅味香浓但唔腻,鹅皮香脆、脂肪好少,厚肉又嫩滑,点少少酸梅更好味😚🐟拍蒜豉汁蒸仓鱼 最欣赏条鱼💕蒸得好滑好滑😋配埋蒜头豉汁超惹味🤤最重要系新鲜同食落完全冇腥味👍🏻私心推荐😎🍲老火汤及白饭超大碗老火汤,青红萝卜瘦肉汤,入面好足料,仲好清甜,够哂滋润,完全系住家汤既感觉🥰二人套餐多野食到咁,所以我叫佢俾一碗白饭我地share就够,两碗肯定食唔哂🤣🥒凉拌卤水拼盘白云凤爪配青瓜,凤爪都有好多只,都够淋。青瓜清香爽甜,好开胃🤩🥬骨汤浸时蔬食左咁多肉,有个菜食平衡下😊菜心清甜,唔点蚝油都好好食😆柠蜜 +$2 柠檬柚子茶 +$8除左普通茶啡,有啲饮品跟餐要加钱,不过个餐咁低食,加几蚊又有咩所谓🤣.呢个价钱,有咁丰富既野食,真系超值😋食紧既时候仲见到好多人就咁外卖烧味,有啲仲已经卖哂,想食靓烧味都要够快🌝

🐷🦆乳猪拼烧鹅 +$12 (4.5/5)

🐟拍蒜豉汁蒸仓鱼

🍲老火汤及白饭

🥒凉拌卤水拼盘

🥬骨汤浸时蔬
食左咁多肉,有个菜食平衡下😊菜心清甜,唔点蚝油都好好食😆

柠蜜 +$2
柠檬柚子茶 +$8