2017-06-05 2451 浏览
又到星期五,今次一行五人黎到石塘咀天乐餐厅。平时就成日经过但入去食都系第一次。中午时间都要等一等位,不过都好快入得。今餐就试左个千岛酱焗猪扒饭,朋友们就叫左瑞士汁牛河。佢既午餐唔算好贵,对于我黎讲叫OK啦(我穷牙麻)一个set 入面有餐饱,汤,主食同野饮五十几蚊系咪ok呢。我就叫左个白汤,第一次饮白汤竟然有萝卜粒,不过都几好饮。最特别就系佢个千岛酱焗猪扒饭,冇错系千岛酱,系米好特别呢。哗⋯⋯食落真系唔错,甜甜地最紧要系我本身都喜欢千岛酱。所以点而个真系冇得输。而瑞士汁牛河够多汁牛肉又够嫩真系好好味,都系必食之选。之后我自己都特登去食晚餐,但系晚餐点同午餐点一样的话就真系贵的啦,起码多30蚊以上就系多左个甜品咁大把。总括黎讲午餐无需加一,五十几蚊咩都有仲唔系抵食,所以我都系去食午餐好啦