2024-03-10
今时今日香港人一到周末便北上,贪内地食嘢平夹抵,其实本地一样有又平又抵食嘅舖头。大家不妨留港消费,帮吓香港小店。「麻甩」的中午边炉套歺只可以用超值嚟形容,我哋今日拣咗$108一位,食足100分钟(如果食60分钟更只要$88),另加$10 任饮无酒精饮品套餐包每人九片份量十足嘅美国黑豚肉(系厚身的不是薄如纸那种,以我哋两个女士嘅食量已经好足够),另加任食各款任食蔬菜(有娃娃菜、西洋菜、西生菜等)、各式肉丸(牛丸、贡丸、陈皮鱼丸、龙虾丸、海胆丸等)、水饺云吞等。午市有四款汤底任拣:混你个酱卜卜蚬、蕃茄朱骨、香茜胡椒猪骨同上汤金柳素翅冬瓜锅底,每人加多$20更可以拣特色汤底如特浓花胶鸡煲、招牌麻甩鸡煲等我哋拣咗卜卜蚬汤底,d蚬大大只又鲜甜,汤底味道好浓加埋黑豚肉真系好好味,d肉丸同水饺唔系雪藏货好高质如果男士或大食人士加$40 仲可以任食肉类,真系一啲都唔贵。我地最后埋单只系每人$130,已经大满足到夜晚都食唔落饭,走时已book 定星期五放工去试佢地嘅晚市边炉套歺,除咗有午市嘅特色汤底外仲加多一个鸡煲,外加肉类各式丸类仲有海鲜并盘同新鲜鱼生送,劲期待呀