2024-12-24 592 浏览
朋友生日,佢係社交平台 睇到呢間,貌似好吸引,咁就去試吓我本身訂五位,點知去度,佢係一張4人卡位,然之後加多一張凳,超級窄,但唔好以為同早訂有關,佢四人都係咁安排,完全no good佢嘢飲款式夠多的,先上左個雞煲,我哋叫左個係椰子,雞夠滑到打邊爐,我地食最平嗰個,my god,reorder 的肉得四款,好似係3牛1豬,微量的熟食,其他就自己出去夾的菜同丸。原則上,我地冇再加牛,因為佢哋第一round 上枱的牛就已經唔好食,好嚡熠熠😮‍💨所以我係食菜同丸飽的
朋友生日,佢係社交平台 睇到呢間,貌似好吸引,咁就去試吓
佢嘢飲款式夠多的,先上左個雞煲,我哋叫左個係椰子,雞夠滑
所以我係食菜同丸飽的
2024-12-17 603 浏览
《用心麻辣雞煲·火鍋料足》終於得閒補番個真實食評😜10月31號約左班朋友落黎食,我都食過幾間唔同雞煲火鍋店,係呢間黎完再黎,點解?因為雞煲唔係得骨啖啖有肉,麻辣得黎唔會令你辣到食唔到第2round😉入面仲有好入味既薯仔!我地2選1: 海鮮盛宴/牛肉盛宴最後揀牛肉盛宴!😋1. 雞煲(雞可無限加):我通常至少加2轉😌真係好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食完換煲準備火鍋2. 火鍋:我通常揀卜卜蜆湯底,一圈靚牛上枱打卡,排得超用心,塊塊肥瘦均勻適中!平時無紅蘿蔔塔及龍(可能今晚唔算full場先有,如有需要可跟店家相議)😄👍🏻👍🏻👍🏻打卡即時有氣勢 哈哈一圈牛之後我地6個人都開始飽哂😂任食任點果幾款牛都無點太多了!有蔬菜櫃,有任飲飲品櫃及甜品櫃! $3xx幾真係值得再book枱再黎!
《用心麻辣雞煲·火鍋料足》

終於得閒補番個真實食評😜

我地2選1: 海鮮盛宴/牛肉盛宴
最後揀牛肉盛宴!😋

有蔬菜櫃,有任飲飲品櫃及甜品櫃!
$3xx幾真係值得再book枱再黎!

2024-10-31
  • 麻辣雞煲
  • 卜卜蜆火鍋
為咗呢間咁難食嘅餐廳,要寫人生中一第一篇食評見到有人介紹就去試,點知全部都係無味係得打邊爐之前個雞煲有味叫個上湯金柳素翅冬瓜鍋,你俾D雞湯味我都好呀!點知嚟到係乜味都無嘅!成個環嘅牛都係無味,無論咩部位都係無味!只係用嚟打卡而已豆腐又酸餿,話放題都未見個放題menu選擇少之又少再講話有Häagen-Dazs雪糕,點知最後得紅豆樂同雀巢甜筒,完全俾人fake哂!環境又污糟,個地下勁油笠笠,廁所環境簡直係惡劣!講好食嗰啲人平時唔知食開乜野奉勸大家一句,唔好見d所謂foodie介紹話好食就去試真係大伏!絕對一定唔會再有下次!真係好x難食!
為咗呢間咁難食嘅餐廳,要寫人生中一第一篇食評
見到有人介紹就去試,點知全部都係無味
係得打邊爐之前個雞煲有味
成個環嘅牛都係無味,無論咩部位都係無味!
只係用嚟打卡而已
豆腐又酸餿,話放題都未見個放題menu選擇少之又少
環境又污糟,個地下勁油笠笠,廁所環境簡直係惡劣!
講好食嗰啲人平時唔知食開乜野
奉勸大家一句,唔好見d所謂foodie介紹話好食就去試
真係大伏!

絕對一定唔會再有下次!真係好x難食!
2024-10-26
  • 沒有
👍🏻豪華時令海鮮盛宴 $358 3小時任食精選海鮮、美國精選肥牛、牛板腱、香脆炸物另外自助區有多款甜品、火鍋配料、熱食、糖水啤酒任飲,仲有Haagen-Dazs雪糕任食🤣-🔸上湯金柳素翅冬瓜鍋湯底清甜解暑,唔會太濃味,更加突顯食材原有味道好似冬瓜盅咁飲埋都OK😎-🔸藥膳花雕醉雞煲有別於一般放題雞煲,呢度竟然有花雕醉雞😳雞件非常入味,好重黃酒香但冇苦味湯底足料,調味啱啱好,微甜帶濃郁藥膳香料味另外仲有幾款選擇,花膠雞椰子雞蟲草花等等-🔸任食豪華牛肉盛宴 +$68/每位 手切A5豐後牛|手切美國安格斯牛肉|A5和牛粒手切頂級封門柳|安格斯牛肉粒|薄切牛舌片升級咗嘅肉質真係出色好多!加$68任食有呢個質素好抵,食肉獸一定要加🔥牛舌軟嫩爽口唔羶A5豐後牛油花豐富,充滿脂香封門柳有嚼勁,肉味最濃郁和牛粒入口即溶,油感極重-🔸時令海鮮拼盤船鮑魚|扇貝|海蝦|沙白|貴妃蚌鮑魚爽彈鮮嫩,夠厚身🤤沙白肥美脹卜卜,食落無沙貴妃蚌爽彈有咬口,點少少蒜蓉豉油就好好食-🔸時令刺身拼盤三文魚|北寄貝|甜蝦|帶子|八爪魚當中三文魚刺身可以任食!整體厚切新鮮,邊爐店嚟計收貨😜-🔸任食炸物吉列蝦|日式餃子|榴連炸彈|炸
👍🏻豪華時令海鮮盛宴 $358
3小時任食精選海鮮、美國精選肥牛、牛板腱、香脆炸物
另外自助區有多款甜品火鍋配料、熱食、糖水
啤酒任飲,仲有Haagen-Dazs雪糕任食🤣
🔸上湯金柳素翅冬瓜鍋
湯底清甜解暑,唔會太濃味,更加突顯食材原有味道
好似冬瓜盅咁飲埋都OK😎
🔸藥膳花雕醉雞煲
有別於一般放題雞煲,呢度竟然有花雕醉雞😳
雞件非常入味,好重黃酒香但冇苦味
湯底足料,調味啱啱好,微甜帶濃郁藥膳香料味
另外仲有幾款選擇,花膠雞椰子雞蟲草花等等
🔸任食豪華牛肉盛宴 +$68/每位
手切A5豐後牛|手切美國安格斯牛肉|A5和牛粒
手切頂級封門柳|安格斯牛肉粒|薄切牛舌片
升級咗嘅肉質真係出色好多!
加$68任食有呢個質素好抵,食肉獸一定要加🔥
牛舌軟嫩爽口唔羶
A5豐後牛油花豐富,充滿脂香
封門柳有嚼勁,肉味最濃郁
和牛粒入口即溶,油感極重
🔸時令海鮮拼盤船
鮑魚|扇貝|海蝦|沙白|貴妃蚌
鮑魚爽彈鮮嫩,夠厚身🤤
沙白肥美脹卜卜,食落無沙
貴妃蚌爽彈有咬口,點少少蒜蓉豉油就好好食
🔸時令刺身拼盤
三文魚|北寄貝|甜蝦|帶子|八爪魚
當中三文魚刺身可以任食!
整體厚切新鮮,邊爐店嚟計收貨😜
🔸任食炸物
吉列蝦|日式餃子|榴連炸彈|炸雲吞|南瓜薯餅
日式唐揚雞肉|芝士年糕|章魚小丸子
上枱全部熱辣辣,榴連炸彈同芝士年糕都流心拉絲
唐揚雞肉外脆內嫩,質素唔錯
📍#麻甩爐海鮮雞煲私房菜
旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
大埔美新里1號安樂樓地舖
2024-11-25 1545 浏览
open rice book枱18:30,入到去朋友未到齊,肯比我地入去坐住先,唔起鐘,都幾好人,不過坐低就無介紹個套餐點食,我地係開返social media先清楚大約點進行,由雞煲至火鍋,我地都疑惑緊海鮮係點嗌,雞煲唔係太好肉,兩件大舊嘅雞頸,三隻雞翼,其餘五六舊雞肋之類嘅物體,有些少揸流灘,椰子湯底則十分香濃清甜,去到我地開聲轉火鍋湯底,佢先比個QR code我地,迷底先解開😂原來火鍋開始先用手機點生料,選擇不多,佢會上第一round必出海鮮,蝦係生猛嘅,但手機落嘅飽魚同蝦就唔新鮮了,整體唔差嘅,如果同類型餐廳可以比較的話,我會揀“家嫂一家大小”,高質d
open rice book枱18:30,入到去朋友未到齊,肯比我地入去坐住先,唔起鐘,都幾好人,不過坐低就無介紹個套餐點食,我地係開返social media先清楚大約點進行,由雞煲火鍋,我地都疑惑緊海鮮係點嗌,雞煲唔係太好肉,兩件大舊嘅雞頸,三隻雞翼,其餘五六舊雞肋之類嘅物體,有些少揸流灘,椰子湯底則十分香濃清甜,去到我地開聲轉火鍋湯底,佢先比個QR code我地,迷底先解開😂原來火鍋開始先用手機點生料,選擇不多,佢會上第一round必出海鮮,蝦係生猛嘅,但手機落嘅飽魚同蝦就唔新鮮了,整體唔差嘅,如果同類型餐廳可以比較的話,我會揀“家嫂一家大小”,高質d
2024-11-24
2024-10-25 3913 浏览
雞煲入味又唔會太鹹做的幾好.最驚食到啲調完味死鹹既雞煲.仲要啲薯仔勁入味之後問店員加雞煲個陣可唔可以多薯仔又真係有畀到我哋我哋嗌咗蜆湯.啲海鮮同蜆湯一齊黎.仲見到啲蝦識郁.真係好癲.蜆好好味又無沙又大大粒鮑魚仔食落都新鮮既.之後真係太飽無再加海鮮啦最驚喜係個牛.打卡一流仲要好味.估唔到牛舌打邊爐都咁好味聽佢哋講啲牛係師傅手切.如果可以介紹埋我食咩部位會好啲.我浄係認到牛舌其他都唔識.大致上啲牛肉都好味起碼唔洗食急凍肥牛先.

鮑魚仔食落都新鮮既.之後真係太飽無再加海鮮啦

最驚喜係個牛.打卡一流仲要好味.估唔到牛舌打邊爐都咁好味
餐廳所謂放題好取巧,要先食完個大雞煲先比QR codes 你點小食,原來係到食放題係先dum 你一半時間,先比你叫嘢食.結果食完大雞煲後,要再等二十分鐘先上火鍋湯底QR code 要等上火鍋湯底時先比你仲要係你叫佢先辦唔知比你.食物更加唔好提叫海鮮任食只有4款一次性新鮮海鮮再點嘅海鮮全部都係冰鮮急凍,好難食🤬🤬🤬🤬去759買仲好過佢收4佰幾蚊,唔該用心做好小小.餐廳打開門做生意,話做放題,但想盡辦法令他遲啲先點食物,真係好x cheap ,好小家. 希望大家唔好中伏
餐廳所謂放題好取巧,
結果食完大雞煲後,要再等二十分鐘先上火鍋湯底
QR code 要等上火鍋湯底時先比你
仲要係你叫佢先辦唔知比你.
食物更加唔好提
叫海鮮任食
只有4款一次性新鮮海鮮
收4佰幾蚊,唔該用心做好小小.
希望大家唔好中伏
2024-10-07 6130 浏览
香港人最鍾意就係打邊爐,聽說呢間火鍋店係由大埔開到黎旺角,主打雞煲、海鮮盛宴、牛肉盛宴,仲可以任食3小時,一於去試下特濃花膠雞煲雞煲既雞件都係無限添加的,揀左特濃花膠雞煲,湯底唔算有驚喜,而花膠真係好似食緊舊膠咁,淡而無味,唯一可取既係雞件夠嫩滑豪華牛肉盛宴揀左卜卜蜆鍋,卜卜蜆幾惹味,食完後就開始打邊爐,牛肉圈放上了6款牛,有手切A5豐後牛、手切美國安格斯牛肉、手切頂級封門柳、A5和牛粒、安格斯牛肉粒 & 薄切牛舌片,d牛肉看似好好味,但食落無想像中咁好食,有d仲偏韌,可能同切得太厚有關,有d失望$3xx 呢個價錢3小時任食我覺得唔錯,不過食物味道一般,環境一般,試一次就好了

特濃花膠雞煲

豪華牛肉盛宴

2024-10-05 4642 浏览
平時都好鍾意食火鍋任食,今次都係第一次寫食評🥰,經過見到呢間麻甩爐個名幾得意喎 🤔幾朋友就睇下個menu先😉 ,咁啱大家又好鍾意食海鮮見到有海鮮任食😱 梗係試下啦🤭 落到嚟個環境都企理 又有卡位坐都幾舒服跟住點餐就點咗花膠雞🫰 之後可以轉其他湯底 ,不過我哋見啲湯底又唔係好啱食所以冇轉湯底 用返花膠雞個湯底打邊爐 一開始會出個刺身拼盤 有我最鍾意食嘅 三文魚😍 之後仲可以任食添🥰 食完刺身之後食花膠雞煲啲雞超級滑好好食,個湯都好好味食完雞之後就會出個海鮮拼盤打邊爐😱鮑魚扇貝蝦仲有多款海鮮有得任食 牛肉有牛板腱好有肉味 🤭出面其他配料都好多選擇, 之後仲有häagen-dazs雪糕😍飲食仲有好多其他甜品 , 最後大家都捧住個肚走超級飽🥰 358呢個價錢 真心覺得值回票價 一定會再返轉頭食其他套餐😍
2024-10-04
  • 刺身
2024-10-02 4002 浏览
同朋友慶祝生日,見咁多好評諗住試下點知叫左2個雞煲 個招牌啲雞好大舊好鞋花膠雞尚算ok,之後叫湯底 一個卜卜蜆一個豆腐湯,卜卜蜆用豆瓣醬整 陣味勁奇怪又咸,要加湯先食等落口,但一山還有一山底🤮豆腐湯係呢一世人食過最難食既湯底 根本就係牛奶加水 仲要溝到勁稀果種!!啲牛難食到6個人都可以食唔哂,啲牛靭過普通雪花肥牛,第一次任食可以一次都冇加野食,300幾完全唔知食左啲咩 ,旺角任何一間都好食過佢除左碟牛可以打下卡 冇野值得黎食
同朋友慶祝生日,見咁多好評諗住試下
點知叫左2個雞煲 個招牌啲雞好大舊好鞋
除左碟牛可以打下卡 冇野值得黎食
2024-09-27 3684 浏览
最近喺ig見到有個post推介呢間餐廳,就諗住book埋位同朋友一齊嚟試下。當日去到餐廳講電話number,職員話已經有人講咗我個電話number拎咗枱,但2個人都係陌生人,搞咗一輪先安排另一張枱比我地。個位好凍,我地諗住佢可以安排另一張枱,但係職員話其他位都比人book哂。當時只有3-4枱人,佢都唔肯比我地調去其他空位,唔係好明'比人book哂'係咩理由...我地首先叫咗個藥膳醉雞鍋,呢個味道唔錯。之後就叫咗個蕃茄豬骨湯打邊爐,好快就聞到燶味,我唔知係佢地未洗乾淨定點,因為冇理由會咁快燶,啱啱先開始食第一輪...然後d牛肉上得好慢,我地食咗個半鐘先上,嗰陣已經飽咗7-8成,同埋d肉唔係真係咁好食。中途仲不斷滴血水出嚟,滴到成枱都係,我個frd條裙都濕咗。唔會再有下次,三百幾蚊可以去其他地方食得更好

我地首先叫咗個藥膳醉雞鍋,呢個味道唔錯。

唔會再有下次,三百幾蚊可以去其他地方食得更好
2024-09-26 2414 浏览
💛麻甩爐海鮮雞煲私房菜💛想試好耐,但成日都無機會,中秋終於約埋屋企人去試咗😂😂佢地有3款食物/價錢選擇,3款都想試🥹🥹最後選擇咗個「甩牛盛宴」嚟打下卡🤣🤣🤣其實佢地主要係打邊爐任食😋流程係:1.先食雞煲(有幾款雞煲可以選擇)2.再打邊爐(打邊爐湯底都有好多款選擇)今次雞煲選咗椰子雞煲,濃濃嘅椰子香味,淨係飲個湯都飲咗幾碗🫣正👍🏻之後打邊爐就選擇咗個卜卜蜆鍋,個湯底相當出色🤤基本上用呢個湯煮完嘅食物都唔需要再點豉油果啲嘅調味料👍🏻👍🏻唔夠飽嘅話,佢地仲有啲任食嘅牛、豬、炸物可以任食,外面都有其他火鍋配料可以拎,見到有啲餃子、丸、蔬菜等等但係我地食完個雞煲再食埋呢盤牛宴已經好飽了😅😅所以都係向雪糕櫃進發😂😂🍦🍨雪糕同雪條夾夾埋埋都有成10款,唔錯唔錯🤤
💛麻甩爐海鮮雞煲私房菜💛
想試好耐,但成日都無機會,中秋終於約埋屋企人去試咗😂😂
佢地有3款食物/價錢選擇,3款都想試🥹🥹
最後選擇咗個「甩牛盛宴」嚟打下卡🤣🤣🤣
其實佢地主要係打邊爐任食😋
流程係:
1.先食雞煲(有幾款雞煲可以選擇)
2.再打邊爐(打邊爐湯底都有好多款選擇)

之後打邊爐就選擇咗個卜卜蜆鍋,個湯底相當出色🤤

🍦🍨雪糕同雪條夾夾埋埋都有成10款,唔錯唔錯🤤

2024-09-26 1604 浏览
昨晚試咗「麻甩雞煲」,真係好好味!😍 呢道菜唔用味精,完全係用真材實料,食完之後口唔會乾,真係好驚喜🤤。呢個雞煲嘅味道比外面一般雞煲更加香濃,聽聞係老闆親自調味,果然名不虛傳😍。雖然有少少辣,但嗰種辣勁啱啱好,令人食指大動,忍唔住一口接一口😂。啲雞肉同薯仔都吸滿咗醬汁,雞肉大塊又滑,完全唔似啲瘦瘦無味嘅非洲雞(平時食嘅任食雞肉通常又瘦又硬),另外,海鮮質量都相當唔錯。以呢個價位嚟講,性價比真係高,值得推薦!

2024-09-25 1118 浏览
本身和朋友一起行街shopping,剛剛經過銀座廣場,見到有一間任食雞煲同火鍋,價錢合理,就和朋友試吓,自己只係抱住好就好,唔好就冇下次嘅心態去食。殊不知一食雞煲之後,覺得非常美味,雞肉嫩滑,麻辣味道恰到好處,食了兩轉後就食火鍋,怕食得太多雞肉就吃不下火鍋了。火鍋湯底有很多選擇,我們就選了薯茄豬骨鍋,湯味濃郁,薯仔好食,牛肉肉質不錯,又有任食炸物,真係大飽口福,最重要係除咗飲品任飲之外,雪糕有Haagen-Dazs任食,非常滿足。而店員招待亦很有禮貌,介紹適合我們的餐。總括來說,我和朋友會再次幫襯。
本身和朋友一起行街shopping,剛剛經過銀座廣場,見到有一間任食雞煲火鍋,價錢合理,就和朋友試吓,自己只係抱住好就好,唔好就冇下次嘅心態去食。殊不知一食雞煲之後,覺得非常美味,雞肉嫩滑,麻辣味道恰到好處,食了兩轉後就食火鍋,怕食得太多雞肉就吃不下火鍋了。火鍋湯底有很多選擇,我們就選了薯茄豬骨鍋,湯味濃郁,薯仔好食,牛肉肉質不錯,又有任食炸物,真係大飽口福,最重要係除咗飲品任飲之外,雪糕有Haagen-Dazs任食,非常滿足。而店員招待亦很有禮貌,介紹適合我們的餐。總括來說,我和朋友會再次幫襯。
2024-09-25 1434 浏览
同屋企人慶祝生日個牛肉擺盤好靚 打卡一流D牛肉都好高質😋另外麻甩雞煲都好惹味,仲因為個雞煲食左碗飯😂😂打邊爐湯底我揀左牛奶豆腐湯真係有牛奶味😋清清地都幾好甜品方面,有榴連炸彈都好正仲有haagen dazs 雪糕任食正👍🏻
同屋企人慶祝生日
個牛肉擺盤好靚 打卡一流
D牛肉都好高質😋

另外麻甩雞煲都好惹味,仲因為個雞煲食左碗飯😂😂

打邊爐湯底我揀左牛奶豆腐湯
真係有牛奶味😋
清清地都幾好

甜品方面,有榴連炸彈都好正
仲有haagen dazs 雪糕任食
正👍🏻