2021-06-24 523 浏览
我每次去太古城行街,大多数都会拜访一下mango tree,因为实在太啱我口味。我之前去过圆方𠮶间分店,但系圆方𠮶间系高级版,食精致菜。但系太古城依间就亲民好多,可以一家人大啖大啖咁食😋望到个餐牌,样样都想食,由于我有选择困难症,所以唔想烦,简简单单叫左一个二人套餐。头盘系泰式拼盘,里面有我最钟意嘅炸虾饼、沙嗲、泰式沙律。主菜我拣咗烧春鸡,香喷喷,肉质又滑,个酱汁超掂,好味到要拜托店员俾多碟酱汁我。另外又拣咗大虾金边粉,又系大大碟,中规中矩,一贯泰式金边粉嘅风味。最后个甜品拼盘简直系今个晚餐嘅灵魂:有芒果鸳鸯糯米饭、斑兰千层糕、椰汁西米糕。呢个甜品拼盘我俾满分,完全系可以为呢个晚餐加上完美的句号。美中不足系个青柠梳打真系好酸,我冇办法之下要沟水先至饮到😬

头盘系泰式拼盘,里面有我最钟意嘅炸虾饼、沙嗲、泰式沙律。

美中不足系个青柠梳打真系好酸,我冇办法之下要沟水先至饮到😬

2021-06-20
  • 烧春鸡