2014-05-17
团购好少有意外惊喜,交足课,但呢间真系不得不第一时间写食评!如果我住坚尼地城,我一定会定时帮衬!团购餐289,我同男友另加$150 Wine Pairing,有机会试3种不同既酒,第一次试Food & Wine Pairing感觉几新鲜。先上面包,热辣辣,用橄榄油煎过,Waitress提示要即刻食!好好味!好松好软!👍之后前菜重点推介「BAKED CRABMEAT AVACADO」!!!全个Set最好食最满足!口感一流好多蟹肉,直情有冲动Lick埋个Shell!哈哈另一前菜「Parma Ham in melon shots」,呢款冻汤第一次试,原来唔使用Spoon,直接饮就得!未试过所以食既时候有D大乡里。haha🙊main course 选了 Risotto 同 Suckling Pig!FoieGras好得,唯一个Risotto唔够干,口感过软,纯碎个人喜好。所以反而对Suckling Pig有好感D,觉得唔错,好似食紧中式烧肉一样!甜品最后系心太软。太心急所以忘记影相,但都系好食!因为无话超甜,唯一无流Chocolate Sauce!但整体晚餐非常满意!食物质素出乎意料地好!唯一
但整体晚餐非常满意!食物质素出乎意料地好!唯一地方偏远,如果近市区相信会好多人流!同埋今晚要坐Stool,所以无咁舒服!