2019-07-05
搬来美孚已经半年多,始于都觉得唐记包点最抵食同好食,好似佢哋会每日有推广优惠蒸饭$22蚊同冻包$15蚊3个。今日只想留起屋企休息,所以就落去唐记买定全日应要嘅食物,是日星期六,冻包优惠是“菜肉包”,买咗3个等待下次做早餐,自己蒸嚟食。我喜欢菜肉包包面甜甜地,里面馅料足料,食到啖啖肉加菜香甜,食极都唔讨厌。为自己点了皮蛋瘦肉粥,里面有皮蛋、瘦肉丝及腐竹,粥很绵,份量又十足。再加“香煎风味”$15蚊3件,$5.5有1件,我就叫咗一件葱油饼一件锅贴及一件新推介的香煎蔬菜香菇包。味道方面葱油饼相当香脆, 锅贴煎得边都很脆口,里面猪肉馅料都好够味,而香煎蔬菜香菇包,没有肉是素包,香口惹味合适食素人士。凤爪排骨饭星期六也做优惠$22,份量十足好抵食,味道够晒经典。