2018-06-03
今日去完新蒲崗考試局拎啲嘢,拎完就帶埋爸爸媽媽去搵嘢食,記得之前喺facebook一啲群組見過有人介紹呢間餐廳,之前有收藏咗,今日就去試下 去到大約七點半左右,入面已經坐滿客人,同埋有另一枱等緊,不過好好彩大約等咗15分鐘左右我已經有位喇, 喺等候期間都有唔少人嚟買外賣,店主亦都好細心有拎餐牌畀我哋睇住先,同埋拎咗幾張凳叫我哋坐住等,值得一讚我哋三個今日嗌咗獅蚶,炸芝士蝦丸,泰式豬頸肉,海南雞金邊粉同埋一個蝦頭膏炒飯芝士蝦丸內脆外軟,蝦膠入面有半溶嘅芝士同埋牛油,蝦丸打得彈牙,好邪惡豬頸肉醃得好好味,同佢哋個醬汁配搭一流,不過最驚喜都係有獅蚶因為唔係太多餐廳有,佢哋啲獅蚶好鮮唔算好大隻,但係清理得好乾淨,店主都話係泰國空運到港,令我食得更加安心蝦頭膏炒飯炒得好有火喉,配上三隻大蝦,呢個係媽咪今日最鍾意嘅菜式本身諗住食海南雞飯,但係嗌咗炒飯嘅關係所以嗌咗一個海南雞金邊粉,雞肉好嫩滑皮下仲有啫喱,雞肉亦都好嫩滑,再睇下餐牌原來佢半隻海南雞賣都係賣86蚊,亦見到隔離枱有叫,都好大碟,下次經過呢度會買半隻返屋企最後埋單都係二百幾蚊,每人唔使一百蚊,正宗價廉物美!店主好有禮貌好有笑容,雖然鋪頭細
最後埋單都係二百幾蚊,每人唔使一百蚊,正宗價廉物美!店主好有禮貌好有笑容,雖然鋪頭細細,可能要等位,不過都係值得嘅,絕對會再encore