2024-02-20 111 浏览
餐厅主打汽锅鸡,我就点咗个汽锅鸡套餐。前菜点左金耳,从来未试过呢款素食,质感非常特别,,烟烟韧韧好香软,味道好鲜,沾埋Wasabi同豉油,质感真系非常似三文鱼刺身。再上汽锅鸡汤,好大盅,入边好多材料,有菇菌类、鸡件、竹笙等等,汤底好浓郁,性价比高。昭通酱鸡翼,热辣辣香喷喷上碟,鸡翼大大只,好多芝麻铺面,鸡皮超级香脆,酱汁好浓郁,入边鸡肉饱满多汁,好好味,叫左2碟。滇池酸菜鱼,鱼片鲜甜,好滑好嫰,汤底酸酸辣辣好开胃,入边仲好多伴菜,有芽菜、薯粉、杂菜丝等等。金牌米线,汤底香浓,有少少辣味,好大一碗,米线弹牙,份量非常多。鲜菌蕃茄米线,份量好足,好多蕃茄同菇件,汤底香香酸酸好醒神。玫瑰冰粉香甜,有浓郁嘅玫瑰香味,冰粉爽爽地,大少少弹牙,好好食。玫瑰豆腐花,豆腐嫩滑,加上香玫瑰。
餐厅主打汽锅鸡,我就点咗个汽锅鸡套餐。

玫瑰豆腐花,豆腐嫩滑,加上香玫瑰。