2021-01-06
同朋友交收完啲网上购物战利品🛍️ 谂住揾个地方坐低食个快嘅午餐, 朋友带我嚟呢度, 话呢度啲饭30蚊一个, 但系质素唔差架㖞😲 一入到餐厅里面, 觉得好有泰国地道小店嘅感觉~ 墙上面有个牌写住佢哋有「四大天王」, 咁我同朋友就决定四样都叫晒喇‼️因为实在系好平😜▶️水门海南鸡饭 HK$30分量好足, 有鸡髀肉鸡胸肉, 配上黄姜饭同埋泰式鸡饭酱~ 鸡肉全部去骨, 几嫩滑, 味道就比较清淡, 适宜配埋青辣酱一齐送饭😋 黄姜饭食得出有香料蒜头嘅味道, 鸡油味就唔重~▶️泰式猪手饭 HK$30猪手软淋, 配上泰式猪手酱, 酸酸辣辣好开胃~都系有黄姜饭, 正, 好食过平时猪手配白饭😝▶️青木瓜沙律 HK$12望落去细兜, 但其实系装到实一实, 好正宗嘅做法, 有埋花生、四季豆粒、蕃茄, 开胃得嚟又唔会太辣‼️▶️芒果糯米饭 HK$18糯米饭系热㗎, 有糯米同埋紫米, 配上椰汁🤩芒果份量都唔少, 呢个作为饭后甜品就正啦~🥤咸柠七 HK$12 🥤青柠梳打 HK$12 (可以走甜✌🏼)
一入到餐厅里面, 觉得好有泰国地道小店嘅感觉~ 墙上面有个牌写住佢哋有「四大天王」, 咁我同朋友就决定四样都叫晒喇‼️因为实在系好平😜 ▶️水门海南鸡饭 HK$30
分量好足, 有鸡髀肉鸡胸肉, 配上黄姜饭同埋泰式鸡饭酱~ 鸡肉全部去骨, 几嫩滑, 味道就比较清淡, 适宜配埋青辣酱一齐送饭😋 黄姜饭食得出有香料蒜头嘅味道, 鸡油味就唔重~ ▶️泰式猪手饭 HK$30
猪手软淋, 配上泰式猪手酱, 酸酸辣辣好开胃~都系有黄姜饭, 正, 好食过平时猪手配白饭😝 ▶️青木瓜沙律 HK$12
望落去细兜, 但其实系装到实一实, 好正宗嘅做法, 有埋花生、四季豆粒、蕃茄, 开胃得嚟又唔会太辣‼️ ▶️芒果糯米饭 HK$18
糯米饭系热㗎, 有糯米同埋紫米, 配上椰汁🤩芒果份量都唔少, 呢个作为饭后甜品就正啦~ 🥤咸柠七 HK$12
🥤青柠梳打 HK$12 (可以走甜✌🏼)