2024-06-03 301 浏览
前几日齐人去旺角逛街,突然感到肚饿,谂住揾间食店坐低食野。四围望望,见到一间小店叫做 "一锅堂"🔥,仲有个超吸引眼球嘅offer: 60分钟半自助火锅放题,只需$68,咁嘅价钱食到放题真系好抵食!无二话,我地就一齐行入去。1️⃣汤底:芫荽皮蛋汤🍲独特嘅汤底选择,唔似其他店舖𠮶啲平平无奇。皮蛋同芫荽完美配搭,好有特色。汤鲜甜,唔会偏辣或者太重,可以将各种食材既味道带出嚟。2️⃣火锅料:香茜墨鱼丸🦑墨鱼丸入面嘅香茜带出香香口感,滑溜溜咁食返嚟真系好解馋。墨鱼丸好弹牙,又充满墨鱼嘅鲜甜。3️⃣特色:泡椒燘猪手🐷猪手炖到夜软,香辣嘅味道令人回味无穷,真系食完还要再食两碗米饭!4️⃣火锅配菜:菜芯 🌱简单身家常菜同汤底一煮,仲系超级好味,清新透返口。我哋一家人食完都觉得好满足,下次放假一定再嚟!
1️⃣汤底:芫荽皮蛋汤
2️⃣火锅料:香茜墨鱼丸

3️⃣特色:泡椒燘猪手

4️⃣火锅配菜:菜芯

🌱简单身家常菜同汤底一煮,仲系超级好味,清新透返口。
我哋一家人食完都觉得好满足,下次放假一定再嚟!