2018-08-05
爸爸生日饭book 左"明星皇宫"半席,价钱888仲包左茶芥&加一,最重要喺份量好多,足够10人食头盘乳猪半只, 乳猪嘅皮好脆,肉多,我哋一阵就清碟啦千岛汁天妇罗虾,大大只,外皮很脆,上碟时仲喺热辣辣,点上千岛酱,大人小朋友都钟意食,咬落去脆卜卜,又唔会太油,有浓浓嘅虾味.碧绿花姿螺片,茜芹爽脆,螺片和花姿都很淋,没有咬橡筋嘅感觉,加上少少嘅芡汁,好好味.金瑶烩双蔬,份量多, 生菜脆甜, 瑶柱和菇都好味,但啲菇就咸左少少.鲍参烩翅, 每人一大大碗,有很多肉丝和虾干等..不会太咸和腥,味道啱啱好.食到最尾都没有变生水,喺足料嘅保证一鱼两吃第一道, 枝竹云耳蒸头腩, 鱼腩好滑,云耳爽口.,枝竹放底层索左鱼汁好入味,但就唔够淋第二道翡翠炒球, 翠肉瓜的份量好多又脆,鱼肉就炒得有少少"鞋"脆皮烧鸡,卖相很吸引,闻起来好香,皮烧得脆又薄,肉质嫩滑.鲜虾荷叶饭,真喺要试一下,因为多数食到尾都饱而唔想食饭,但这饭好香荷叶味和鲜虾味,口感很爽唔会痴喉,味道啱啱好,我哋每人食左一碗.莲蓉寿桃包,小小个份量岩岩好, 莲蓉几滑,又唔会太甜最后仲有生果盆添真喺丰足,好味,抵吃夹大件嘅生日饭.
头盘乳猪半只, 乳猪嘅皮好脆,肉多,我哋一阵就清碟啦
脆皮烧鸡,卖相很吸引,闻起来好香,皮烧得脆又薄,肉质嫩滑.
真喺丰足,好味,抵吃夹大件嘅生日饭.