2009-06-13
之前同屋企人去过一次食中式晚饭, 屋企人都话好好味! 所以今次带男朋友去BULL'S庆祝生日, 本来我已一星期前book 0左outdoor, 但可惜当日落雨雨, 咁唯有坐返indoor啦首先一入到去坐定定之后, 老板亲自招呼我地, 仲介绍d菜式~ 我0地头头未决定食咩好, 所以首先叫0左枝白酒饮0下先, 跟住经老板提议下order左 蒸扇贝粉丝底(老板送, 唔记得影相就食0左) 日式烧汁鲍鱼 龙虾沙律 烧大虾 炸鱼 (我唔知系咩鱼, 老板送) Prime Ribs 老板送的生日旦糕, 全部我0地都好满意~~ 老板亦好识搅气氛突然送上生日旦糕时播生日歌, 其他客人亦好nice一齐鼓掌, 多谢多谢但美中不足系d侍应招呼真系差dd, 个Prime Ribs 我0地夹完最后一块佢就收0左我0地只主菜碟, 但佢完全冇发现佢收走埋我0地个source, 不过一定要赞0下老板和师傅, 比0左一餐好好味而超值0既晚餐我0地~~ 提外话 : 好想提议老板可以分多d tips比师傅, 因为以我所之一般F&B d tips都系分比楼面多过厨房, (我估可能系2:8
提外话 : 好想提议老板可以分多d tips比师傅, 因为以我所之一般F&B d tips都系分比楼面多过厨房, (我估可能系2:8 或者 3:7) 如果可以分多d比师傅可以支持佢0地keep住出d有水准0既食物比客人, 可能d侍应因为小0左d tips佢0地都会对d客好d, 希望可以多返d tips~~ 纯粹个人意见
是日两人消费: $650 ($601 Dinner, $49 Tips)