2017-10-13
今晚约咗闰蜜👭👭👯喺观塘食放题放纵一餐!喺openrice 拣嚟拣去,见到呢间极上大瀛喜日式放题好评如潮,我哋就决定嚟试一下!👻👻一上到来已经见到好多人等位,所以建议大家最好预先book位☝🏻。等咗一阵就可以入座,呢个场好大,全层!楼底仲要好高,加上好华丽及好似宫廷嘅建筑,好似置身于皇宫享用盛宴一样咁!而座位又好舒服,一啲都唔觉得局促!呢个真系要赞。因为平时去食开啲放题餐厅,座位都系非常逼夹,行出行入都会撞亲人,好危险,但呢度一家大细老老嫩嫩来都冇问题。好!入返正题讲返嘢食先,未拣嘢食,系出边已经有大量嘅前菜,生果,寿司,冷盘,熟食,甜品,雪糕,雪条,冷热饮品喺自助bar 可以食住先,讲真,连选饮品都花多眼乱,因为有成五个大雪柜装咗不同类型嘅饮品,有韩国,日本等等特色野饮!净系拣饮品都已经有选择困难症!食物方面,基本嘅刺身、寿司、炸物、军舰、锅物、料理全部都有齐!呢度最特别嘅系有咖喱炒蟹&花胶炆冬菇!咖喱炒蟹,一上枱吓亲我,因为真系大大只蟹放喺你面前,肉质鲜嫩,加上咖喱汁好滋味。而花胶炆冬菇简直系出乎意料,每碟嘅花胶size系手掌咁大嘅花胶, 好多骨胶原嘅感觉但系又1一D都唔腥!简直系
食物方面,基本嘅刺身、寿司、炸物、军舰、锅物、料理全部都有齐!呢度最特别嘅系有咖喱炒蟹&花胶炆冬菇!咖喱炒蟹,一上枱吓亲我,因为真系大大只蟹放喺你面前,肉质鲜嫩,加上咖喱汁好滋味。而花胶炆冬菇简直系出乎意料,每碟嘅花胶size系手掌咁大嘅花胶, 好多骨胶原嘅感觉但系又1一D都唔腥!简直系回本之选!
仲有就系牛舌牛仔骨同有啲楼啰都系推介之选,全部都系牛味浓度,肉质鲜嫩,我呢个牛魔王食到唔停得口!舔舌指数系10!
而刺身寿司全部都系好新鲜,好鲜甜。
食到饱饱之后到甜品时间,甜品已经有好多选择:有豆腐花,牛奶布甸,啫喱,自助软雪糕乳酪,可以自己不停加好多款topping 上去,韩国蜜瓜雪条,mega朱古力脆皮雪条,连怀旧嘅孖条雪条都有,真系要带多10个肚嚟先装得落!
员工服务态度都好好,好快手落单同执碟,一张单都无漏,我哋两个食得好开心!
下次一定会同埋一大班朋友再嚟擦过!😋😋😋😋