2016-12-14
$208 有蚝食既自助餐真系好抵,所以同一班同事Book台去食因为Hold 台只会Hold 5分钟,所以我地都好准时就去到。企系接待处已经见到有好多野食放左出黎,入到去就坐之后都系出返去接待处拎野食餐厅入面既装修好靓,都坐得好舒服~呢张相大概系餐厅环境既三分一~如果唔系怕影响到其他食客,我仲想影多D!先系两旧水仲要有蚝食,都做定心理准备食物种类同埋质素都唔会高,但系估唔到又几有惊喜Bor!沙律、海鲜冷盘、熟食同甜品都有!沙律一睇就觉得好入味!好似红菜头沙律同蚬壳粉沙律,一定系腌左好耐好入味!仲有熟食都整得好有心机!水牛鸡翼腌够味先炸,炸完仲再拎去焗~唔会热气又入味红酒煮牛脷整得好好!唔似食紧牛脷,反而可以煮到牛腩咁啖啖肉,真系好正!餐厅仲好有衣食唔会浪费食物,食物食完一款先有机会转另一款~食完两转鸭胸再转一次烟三文鱼,额外觉得烟三文鱼好食呀!仲有蟹脚都好新鲜!D蟹脚好似啱啱上水咁痴住D藤壶,估唔到两百蚊既自助餐都有咁高质既食材既然呢个自助餐系食蚝又点会无主角呢~D蚝全部都好大只,只只都手掌咁大,好啱整焗蚝食~好重蚝味同金属味,真系好新鲜好甜!最钟意食呢D蚝味咁浓郁既蚝!就连臭左既蚝都好
如果唔系怕影响到其他食客,我仲想影多D!
沙律、海鲜冷盘、熟食同甜品都有!
餐厅仲好有衣食唔会浪费食物,食物食完一款先有机会转另一款~
食完两转鸭胸再转一次烟三文鱼,额外觉得烟三文鱼好食呀!
烟三文鱼
既然呢个自助餐系食蚝又点会无主角呢~
D蚝全部都好大只,只只都手掌咁大,好啱整焗蚝食~
就连臭左既蚝都好靓仔完全唔似有事!
另有一番风味既生蚝
仲有几款啫喱食!我第一次食自助餐有我最爱既啫喱咋!
呢餐饭真系好值$208呢个价!如果系$208既我都会考虑下返黎Encore~会考虑架~
蚝