2022-10-09 981 浏览
好耐都冇食过越南菜啦 今晚特别想食返碗pho 所以嚟咗呢间餐厅😮 可能系星期五嘅关系 都等咗一阵先有位呀 我同友人各叫咗一个一人套餐 套餐包括一碗汤粉 一款小食 同一杯饮品🥳火五生牛肉汤河粉呢个可以话系食越南菜必食菜式 生牛肉嘅份量唔算得系好多 但系都好浓牛肉味🐮 牛肉生熟程度啱啱好 可以见到仲有少少粉嫩嘅部分火五和牛牛丸+扎肉汤檬粉呢碗嘅和牛牛丸真系好有惊喜 和牛牛丸嘅牛味非常香浓 一咬开牛嘅油脂充满成个口腔呀🥰 好钟意呢种牛丸火五特色凤爪呢碟酸辣凤爪系原只上嘅 配埋佢嘅软骨 真系好有咬口呀😚蚬港吉列炸虾饼冇谂过套餐嘅虾饼都有四块咁多 虾饼食落都好弹牙😺香茅猪颈肉呢个小食系另外再叫嘅😉 猪颈肉烧得好好 外面有少少香脆 肉质都几爽口 连埋上面嘅葱同蒜食 就够晒惹味🐷饮品 冻荔枝茶 冻咸柠梳打钟意甜嘅朋友可以拣荔枝茶 钟意咸嘅朋友可以拣冻咸柠梳打🥤食咗咁多样野 埋单都只系二百蚊 呢个晚餐真系好满足呀😎

火五特色凤爪
呢碟酸辣凤爪系原只上嘅 配埋佢嘅软骨 真系好有咬口呀😚